Bergama'da 22 Köpeğin İtlafı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Bergama'da 22 Köpeğin İtlafı Protesto Edildi

Bergama\'da 22 Köpeğin İtlafı Protesto Edildi

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, geçen 30 Mayıs'ta 22 köpeğin zehirlenerek telef edilmesi, Bergama Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (BERHAYKO) tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

04.06.2015 19:26

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, geçen 30 Mayıs'ta 22 köpeğin zehirlenerek telef edilmesi, Bergama Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (BERHAYKO) tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

BERHAYKO üyesi 75 kişi, köpeklerin zehirlendiği bölgedeki Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi önünde toplanıp, 'Kalbinde mehamet olmayana cennet yoktur (Hz. Muhammed)', 'Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranış biçimiyle değerlendirilir. (Ghandi)', 'Hayvana işkence ve eziyet edene lanet olsun', 'Ölürken çektiğim acının aynısını sende çekeceksin', 'Onları da Allah yarattı. Öldürmek sana mı kaldı?', 'Bana yaptığın yanına kalmayacak' ve 'Dostumun yaşamına dokunma' yazılı dövizler taşıyıp, sloganlar attı. Grup, köpek ölümlerini alkışlarla protesto edildi.

BERHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yaşar grup adına yaptığı basın açıklamasında, "Sahipsiz hayvanların bakım ve gözetim yükümlülüğünün 5199 Sayılı Koruma Kanunu ile devredilemez şekilde belediyelere verilmiştir. Belediyeler, düşük oy potansiyeli olarak gördükleri için bu konuda hiçbir adım atmıyorlar. Bizler duyarlı vatandaşlar olarak tek dertleri karın doyurmak ve barınmak olan sokak hayvanlarının belediyelerin sorumluluğunda olan bu görevlerini ihmal etmelerine daha fazla sessiz kalmamak konusunda kararlıyız. Sorumlulukların tamamının doğrudan ve dolaylı olarak bu olayda parmağı olan herkesin tespiti için çalışmaya davet ediyoruz" dedi.

BERHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Emel Ürper, bundan sonra daha etkili olarak sokak hayvanlarının hakkını savunacağını belirtip, "Onlar hiçbir zaman sahipsiz değiller. Bundan sonra onların sahibi biziz" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Öte yandan, sokak köpeklerini zehirlediği güvenlik kamerası görüntüleri ile tespit edilen N.M. hakkında ise Bergama Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi. - Bergama

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bergama'da 22 Köpeğin İtlafı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement