Bergama'da Sağlık Çalışanları Şiddete İsyan Etti - Son Dakika
Yerel

Bergama'da Sağlık Çalışanları Şiddete İsyan Etti

Bergama\'da Sağlık Çalışanları Şiddete İsyan Etti

İzmir’in Bergama ilçesinde Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi çalışanları, geçtiğimiz günlerde doğum servisinde gece nöbeti tutan bir hemşirenin hasta yakınları tarafından darp edilmesi ve yine hasta yakınları tarafından dahiliye servisindeki görevli hemşirelere yönelik yapılan sözlü sataşmayı protesto etti.

07.06.2016 14:02

İzmir'in Bergama ilçesinde Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi çalışanları, geçtiğimiz günlerde doğum servisinde gece nöbeti tutan bir hemşirenin hasta yakınları tarafından darp edilmesi ve yine hasta yakınları tarafından dahiliye servisindeki görevli hemşirelere yönelik yapılan sözlü sataşmayı protesto etti.

Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi'nde ardı ardına yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik fiili ve sözlü saldırıların ardından Bergama SES'e (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) bağlı sağlık çalışanları hastane bahçesinde bulunan Başhekimlik Binası önünde toplanarak basın açıklamasıyla olayı protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bergama Temsilcisi Metin Bali, "03 Haziran 2016 günü hastanemiz doğum servisinde gece nöbeti tutan hemşire arkadaşımız Neşe Çakıroğlu'nun hiçbir haklı neden olmaksızın, hasta yakınları tarafından darp edilişini ve yine aynı gün dahiliye servisinde görevli hemşire arkadaşlara sözlü sataşmayı nefrete kınıyoruz. Daha önce SES olarak hastane idaresine doğum servisinin sorunlarını ve bu sorunların çözümü ile ilgili sunmuş olduğumuz önerilerimizin hastane idaresi ve Kuzey Hastaneler Birliğince bir an önce dikkate alınıp gerekli çözümün hemen sağlanmasını istiyoruz. Hastayı müşteri, sağlık emekçilerini tezgahtar olarak gören mevcut sağlık politikaların mağdurları olan bizi ve hastalarımızı bilinçli bir şekilde karşı karşıya getirmelerinin sonucunda sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğine inanıyoruz" dedi.

Açıklama katılımcıların görev yerlerine dönmesinin ardından olaysız bir şekilde sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'da Sağlık Çalışanları Şiddete İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement