Bergama İkinci Kez Unesco Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Bergama İkinci Kez Unesco Yolcusu

Geçen yıl tarihi ve kültürel varlıklarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama ilçesi bu kez UNESCO'nun "Yaratıcı Kentler Ağı"na (Creative Cities Network) girmek için hazırlıklara başladı.

22.06.2015 17:47

Geçen yıl tarihi ve kültürel varlıklarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama ilçesi bu kez UNESCO'nun "Yaratıcı Kentler Ağı"na (Creative Cities Network) girmek için hazırlıklara başladı.

Bergama Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Bergama UNESCO'nun sahip oldukları kültürel zenginlikleri yaratıcılık ile destekleyerek kalkınma unsuru haline getiren kentler için 2004 yılında oluşturduğu "Yaratıcı Kentler Ağı"na (Creative Cities Network) girmek için başvuruda bulunacak.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin ardından ziyaretçi sayısı ve turizm geliri artan Bergama, Yaratıcı Kentler Ağı'na "halıcılık ve dokumacılık" ile girmeyi planlıyor.

Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu'nda konuyla ilgili düzenlenen toplantıda ilçenin Yaratıcı Kentler Ağı'na girebilmesi için sektör temsilcilerinin desteği ve hazırlık çalışmalarına aktif katılmaları istendi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, dünyanın farklı yerlerinde gerçekleştirilen etkinliklerden örnekler vererek, Bergama'nın dünyaca ünlü halılarının da tanınması ve bilinmesi için birçok çalışmaya imza atılabileceğini dile getirdi.

Bu sektörde faaliyet gösteren temsilcilere bu süreçte büyük iş düştüğünü ifade eden Başkan Gönenç Bergama Belediyesi'nin gerekli her türlü desteği vereceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bergama İkinci Kez Unesco Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement