Beşiktaş Belediyesi'nden Çiçeklerle Barış Mesajı - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş Belediyesi'nden Çiçeklerle Barış Mesajı

Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde 7 Mayıs 2016’da gerçekleşecek "Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali"nin tanıtımı bugün Beşiktaş Akaretler Yokuşu’nda gerçekleştirildi.

21.09.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde 7 Mayıs 2016'da gerçekleşecek "Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali"nin tanıtımı bugün Beşiktaş Akaretler Yokuşu'nda gerçekleştirildi. Dünya Barış Günü'nde gerçekleşen tanıtım toplantısında Beşiktaş Akaretler özel olarak süslenirken, tank ve savaş uçaklarının üzerine yapılan çiçek süslemeleri vatandaşların beğenisini topladı.

Beşiktaş Belediyesi, tarafından 7 Mayısı 2016'da gerçekleştirilecek "Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festival"nin tanıtımı bugün Beşiktaş Akaretler Yokuşu'nda gerçekleştirildi. Festivalin teması "Barış" olurken, tanıtımı da özellikle artan terör ve şiddet olaylarına karşı olarak "Dünya Barış Günü " olan bugün seçildi. Tanıtım programına Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Chelsea Flower Show'un direktörlüğünü yapan Stephen Bennett, Türkiye'de görevli büyükelçi ve konsoloslar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şair Nedim ve Süleyman Seba Caddelerinin birleştikleri bölgede yer alan Akaretler Sıra Evleri, yapılacak olan tanıtım toplantısı için özel olarak süslendi. Binalar, kaldırımlar çiçeklerle donatılırken,savaş uçağının ve tankların üzerine çiçekler ile yapılan süslemeler vatandaşların büyük beğenisini topladı. Birçok kişi çiçekler ile süslenmiş tank ve savaş uçağının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"DÜNYA'YI ETKİLEYEN ÇATIŞMALAR YAŞIYORUZ"

Barışın, sevginin ve çok renkliliğin simgesi olan Beşiktaş'ta yapılacak olan festival ile farklı bir hava katacaklarını ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar sözlerine şöyle devam etti, " Atatürk'ün milli mücadeleye başladığı, emperyalizme karşı ilk adımı attığı Akaretler'de bu tanıtım toplantısını gerçekleştiriyoruz. Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali'nin bir mesajı var. Bu kadim topraklar yüzyıllardır çatışmaların mücadelelerin adresi olmuştur. Biz bu günlerde başta Güneydoğu'da ve sınırlarımızın ötesinde bütün en çok bizi olmak üzere Dünyayı etkileyen çatışmaları ve savaşları yaşıyoruz. Milli mücadeleyi biz yalnız değil Kürtler, Gürcüler, Çerkezler ile birlikte yaptık" şeklinde konuştu.

Çiçeklerin sanat ile birleşmesi ile tüm dünyaya barış mesajı veren "Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali" tanıtım toplantısı dolayısıyla vatandaşlara Beşiktaş ilçesini detaylı bir şekilde anlatan bir kitap ve çiçek hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşiktaş Belediyesi'nden Çiçeklerle Barış Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement