Beşiktaş-Gençlerbirliği Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Beşiktaş-Gençlerbirliği Maçından Notlar

Karşılaşma öncesi Soma'daki maden faciası nedeniyle hüzünlü anlar yaşandı Her iki ekip sahaya siyah tişörtlerle çıkarken, Doğu Tribünü'ndeki koltukların bir bölümünde siyah bayraklar yer aldı İlk 11'de yer alarak ısınma çalışmalarına katılan Beşiktaşlı Veli Kavlak sakatlanınca, bu oyuncunun yerine Kerim Frei Koyunlu görev aldı.

17.05.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında yapılan mücadele öncesi Soma'daki maden faciası nedeniyle hüzünlü anlar yaşandı.

Beşiktaşlı futbolcular, üzerinde madenci fotoğrafının bulunduğu ve "Başımız sağolsun" yazılı tişörtle sahaya çıkıp ısındı. Gençlerbirliği oyuncuları ise gözlerinin altına sürdükleri siyah boyayla maça çıktı.

Maç öncesinde saha ortasına serilen reklam pankartında ise "Soma başımız sağolsun" yazısı yer aldı.

Beşiktaşlı oyuncular, "Göz yaşın, alın terin, kirli çizmen ŞEREF'imizdir" yazılı pankartla seremonide yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic'in üzerinde de futbolcuların giydiği tişört bulunurken, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, siyah bir kurdele ile sahada yer aldı.

Karşılaşma öncesi her iki takımın oyuncuları, hakemler ve teknik heyetler saha içinde birlikte kenetlenerek Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

Taraftarlar da Soma'yı unutmadı

Karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlar da Soma'da vefat eden madencileri unutmadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın Doğu Tribünü'nün bir bölümü boş bırakılırken, bu bölümde siyah bayraklar yer aldı. Taraftarlar ayrıca, bayrakların bulunduğu yan tarafa da ölen madencilerin sayısı kadar karanfil bıraktı. Bu tribüne ayrıca "Ah ah kömür gibi kadere bak" yazılı pankart asıldı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımları için yaptıkları "Siyah-beyaz" tezahüratını ise bu kez sadece "Siyah-siyah" olarak seslendirdiler.

Bu arada taraftarlar, karşılaşmanın ilk 5 dakikasında tezahürat yapmayarak, sessiz kaldı. Tribünlerde Soma için çok sayıda pankart bulundu.

Maçın hasılatı Soma'ya

Karşılaşmada elde edilecek hasılat Soma'da hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderilecek.

Türkiye Spor Yazarları Derneği, Soma'ya destek için maçta görev yapan basın mensuplarından makbuz karşılığı 20'şer lira giriş ücreti aldı.

Soma'ya verilecek desteğe rağmen taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda büyük boşluklar gözlenirken, mücadeleyi 10 bine yakın taraftar izledi.

İlk 11'deki Veli Kavlak, maça çıkamadı

Gençlerbirliği maçında ilk 11'de yer alan Veli Kavlak, mücadele öncesi gerçekleştirilen ısınma çalışmalarında sakatlanınca maçta forma giyemedi.

Sağ kasığından sakatlanan siyah-beyazlı futbolcu, bacağını tutarak soyunma odasına giderken, teknik direktör Slaven Bilic bu oyuncunun yerine Kerim Frei Koyunlu'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

Bilic, Gençlerbirliği karşısında Elazığspor maçının kadrosunu bozmazken, Veli'nin sakatlığı Hırvat çalıştırıcının planlarını bozdu. Mücadelede Jones, geçen hafta olduğu gibi Pedro Franco ile birlikte savunmanın göbeğinde görev aldı. Veli'nin sakatlığı sonrası forma şansı yakalayan Kerim, orta sahanın solunda oynadı. Bilic, ilerde Almeida'ya destek veren Oğuzhan Özyakup'u Atiba Hutchinson'ın yanına çekerken, bu oyuncunun yerine hücuma Olcay Şahan destek verdi.

Kerim ilki gerçekleştirdi

Veli'nin yerine şans bulan Kerim, bu sezon bir ilki gerçekleştirdi.

Slaven Bilic'in fazla şans vermediği ve genelde yedekler arasında tuttuğu genç oyuncu, bu sezon ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Sakatlığı geçen Filip Holosko, iyileşmesinin ardından kadroda yer aldı. Elazığspor maçında yedekler arasında bulunan genç oyuncu Tugay Kaya, Gençlerbirliği karşısında da aynı şansı yakaladı.

Roberto Hilbert de maçı izledi

İki ekip arasındaki karşılaşmayı Beşiktaş'ın eski futbolcusu Roberto Hilbert de izledi.

Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında futbol hayatını sürdüren Alman oyuncu, İstanbul'a gelerek eski takımıyla hasret giderdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş-Gençlerbirliği Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement