Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Hasta, 8 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Yaşam

Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Hasta, 8 Kişiye Umut Oldu

Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Hasta, 8 Kişiye Umut Oldu

Bursa ve Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen 2 kişinin organları 8 hastaya hayat verdi.

24.01.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa ve Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen 2 kişinin organları 8 hastaya hayat verdi.

Bursa ve Çanakkale'de düşme sonucu beyin kanaması geçirerek hayatlarını kaybeden İsmet Şahin (73) ve Ramazan Birol (45), yıllardır organ bekleyen 8 hastaya umut oldu.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen İsmet Şahin'in eşi ve oğlu tarafından bağışlanan böbrekleri ve karaciğeri, Bursa Acıbadem Hastanesi'nden uzman doktor Mahmud Esad Danışoğlu başkanlığındaki ekip tarafından 3 saat süren operasyonla alındı. Ulusal sistemdeki bütün hastalar taranarak en uygun hastalara organlar nakledilecek. Doktorlar İsmet Şahin yaşlı olduğu için sadece 2 böbreği ve karaciğeri alabildiklerini belirtti.

Yüksekten düşme sonucu beyin kanaması geçiren ve getirildiği Çanakkale Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ramazan Birol'un kalbi Ege Üniversitesi'ndeki bir hastaya, karaciğeri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne, bir böbrek ve 2 korneası Uludağ Üniversitesi'nde yatmakta olan bir hastaya, diğer böbreği ise Bursa Acıbadem Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledilecek.

Hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği belirten Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Timur Didinen, "Bütün tetkikleri yapıp yapıp beyin ölümüne karar verdikten sonra arkadaşlarımızla toplanıp aileyle görüştük. Aile de son derece anlayışlı, hayırsever bir aileydi. Organları bağışlamaya karar verdiler. Yaş itibarıyla sadece bir karaciğerini ve 2 böbreğini alabileceğiz. Onlar da 3 ayrı kişiye kesinlikle hayat verecek. Bundan sonraki hayatlarını, böbrek hastaları için söylüyorum, diyaliz kullanmadan sürdürecekler. Karaciğer hastamız da normal yaşamını sürdürmüş olacak. Biz tabii ki başsağlığı diliyoruz, acılarını da paylaşıyoruz ailenin. Bu yaptıkları büyük iyilik, sevap nedeniyle de teşekkür ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Hasta, 8 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement