Beykoz'da Viyadük İnşaatındaki İş Kazası - Son Dakika
Güncel

Beykoz'da Viyadük İnşaatındaki İş Kazası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup, olayın ihmalden kaynaklandığı iddiasıyla eylem yaptı.

07.04.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü köprünün Reşadiye-Çamlık bağlantı yolu üzerindeki 35 nolu viyadüğünün başlık kirişinin beton dökümü esnasında kalıbın açılması sonucu 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş kazasının ihmalden kaynaklandığı iddiasıyla eylem yapıldı.

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan "İşçi Ölümlerine Son Platformu" üyeleri, pankart açıp slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Ayfer Özkoç, köprü için yapılan çalışmalar sırasında doğanın katledildiğini öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köprü çalışmalarını denetlemesini eleştiren Özkoç, "Tek istenen köprünün hızla bitmesi. Hızlı yaptığınız o yol, metro ve köprü inşaatlarınızda taşerona ve güvencesiz çalışmaya mahkum ederek hızla ölüme giden, çalışamaz hale gelen işçileri de biliyoruz. Bu acı olay, kaza değil cinayettir" diye konuştu.

Özkoç, olaydan inşaat firması sahipleri, denetimle görevli yetkililer ve hükümet üyelerinin sorumlu olduğunu iddia ederek, köprü inşaatının durdurulmasını, köprünün yapımını üstlenen firmaların sözleşmelerinin feshedilmesini istedi.

Açıklamanın ardından, gruptakiler dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beykoz'da Viyadük İnşaatındaki İş Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement