Beylik Hanı İnşaatı Yılsonuna Kadar Başlayacak - Son Dakika
Yerel

Beylik Hanı İnşaatı Yılsonuna Kadar Başlayacak

Beylik Hanı İnşaatı Yılsonuna Kadar Başlayacak

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir dizi ziyaretler ve açılış için gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir yıl önce çıkan yangın sonucunda yok olan tarihi Beylik Han’ının inşaatının yılsonuna kadar başlayacağını belirtti.

15.10.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir dizi ziyaretler ve açılış için gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir yıl önce çıkan yangın sonucunda yok olan tarihi Beylik Han'ının inşaatının yılsonuna kadar başlayacağını belirtti.

İnegöl Belediyesi Katlı Otopark ve İş Merkezi açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılışın ardından ikindi namazını İshakpaşa Camisinde kıldı. Cami çıkışı çarşı esnafıyla bir araya gelen Altepe, Beylik Hanıyla ilgili süreci anlattı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ile daire müdürlerinin de eşlik ettiği Altepe, Beylik Hanı inşaatının yıl sonuna kadar başlayacağını belirterek, "Beylik Hanında hak sahiplerinden kaynaklanan bir gecikme oldu. Bu durum Bursa Büyükşehir Belediyesiyle alakalı değil. Şuan projeleri yapılıyor. Projeleri de Kültür Varlıkları Bölge Kurulu onaylıyor. Orada bir işyeri sahibinin ufak bir cephe itirazı olmuş. Son düzeltmeyi de yapmışlar. Proje bugünlerde onaylanıyor. Onaylandıktan sonra hemen ihale edeceğiz. Tarihi eserlerin ihalesi fazla uzun sürmüyor. Yaklaşık 20 günlük sürede yapılıyor. İnşallah bu sene içerisinde inşaatı başlamış olacak. Biz de biran önce başlamak istiyoruz. Çünkü, çarşının ortası. Çarşıya değer katan bir yer. Herhalde 7-8 ayda bitirmiş oluruz" dedi.

İSHAKPAŞA CAMİSİNE TUVALET VE ABDEST ALMA YERLERİ YAPILACAK

Esnaflarla sohbet eden Altepe'ye, İshakpaşa Camisi'nin bazı ihtiyaçları olduğunu ileten İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş, caminin restorasyona, bayanların kullanabileceği tuvalet ve abdest alma yerine ve bir de güvenlik görevlisine ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunun üzerine restorasyonla ilgili gerekli çalışma için daire müdürüne talimat veren Başkan Recep Altepe, tuvalet ve abdest alma yeriyle ilgili ise Bursa Ulu Camide yapıldığı gibi yer altında yapabileceklerini belirtti. "Millet aya gidiyor, biz buraya bir tuvalet mi yapamayacağız" diyen Altepe, yerle alakalı incelemenin ardından, tuvalet ve abdest alma yerlerinin yapılacağını ifade etti.

"Bursa ile İnegöl arasında, Bursa Büyükşehir Halk Otobüsleri ne zaman hizmet verecek?" sorusu üzerine ise Altepe, "BURULAŞ ile Terminal'den Bursa'ya yolcu taşıyan esnaflarla konu görüşülüyor. Sonuçta onlar bu işten ekmek yiyor. Onlar sıkıntı yaşamasın. Yoksa bizim için problem yok. Yarın sabahtan koyarız otobüsleri ama İnegöl esnafı sıkıntı yaşar. Birden bire otobüsleri koyarsak, sistem bozulur. Dengeyi korumak gerekiyor. Esnafla görüşülerek konu çözülecek" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beylik Hanı İnşaatı Yılsonuna Kadar Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement