Beylikdüzü Belediyesi'nden Kapsamlı Kütüphane Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi'nden Kapsamlı Kütüphane Hizmeti

Beylikdüzü Belediyesi\'nden Kapsamlı Kütüphane Hizmeti

Beylikdüzü Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanesi, hafta içi ve hafta sonu her gün 09:00 -21:00 saatleri arasında Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde hizmet veriyor.

05.11.2014 08:55  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşlara yaşam boyu bilgi okuryazarlığı becerisi ve okuma kültürü kazanma amacı taşıyan kütüphanede; çocuk kütüphanesi, süreli yayınlar bölümü, ödün verme, rezerve ve genel koleksiyon, internet erişim merkezi, görme engelliler için sesli kütüphane ve digital kütüphane bölümleri yer alıyor.

Eğitimi öncelikleri arasına alan ve ilçe kültürünün gelişmesine olanak tanıyan merkezlerin sayısını arttırmak için çalışan Beylikdüzü Belediyesi, verdiği kütüphane hizmeti ile vatandaşların, özellikle de öğrencilerin araştırma ve bilgi ihtiyacını karşılıyor. Tam 25 bin kitabı bünyesinde barındıran Beylikdüzü Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanesi, kitap ve kütüphaneleri yaşamın içine almayı hedefleyerek, insanları okumaya teşvik etmek, geçerli, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla hizmetlerini sürdürüyor. 400 m2 alanda kurulan Beylikdüzü Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanesi çeşitli bölümleriyle detaylı bir hizmet veriyor. Kütüphanenin hizmet bölümleri şu şekilde;

Çocuk Kütüphanesi

Bu bölümde 3-10 yaş aralığı çocuklara hitap eden kitap-dergi koleksiyonu mevcut. 60 m2'lik alana kurulan ve 35 çocuk kapasiteli olan bu bölümde 1 adet bilgisayar, 1 adet projeksiyon cihazı bulunuyor. Çocuklara özel eğitici film gösterilerinin yanı sıra, yaratıcı okuma atölye çalışmaları, masal saatleri ve okuma günleri düzenleniyor. Kütüphanede sınıf, grup oryantasyon çalışmaları için rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Süreli Yayınlar Bölümü

Ulusal ve yerel olmak üzere günlük gazeteler, haftalık ve aylık popüler dergi ve magazinler yer alıyor.

Ödünç Verme ve Danışma Bölümü

Bu bölümde kitap ödünç verme işlemi, okuyucuya araştırma, katalog tarama, ödev hazırlama, doğru bilgiye en kısa sürede ulaşma konularında bilgi veriliyor. Ayrıca üyelik işlemleri de bu bölümde yapılıyor. Üyeler; tek seferde 3 kitap olmak üzere 15 günlüğüne ödünç kitap alabiliyor.

Rezerve Koleksiyonu ve Genel Koleksiyon Bölümü:

Ders kitapları, soru bankaları kitapları, test kitapları, yardımcı kaynakların bulunduğu bu bölümde, öğrencilere verilen ödev dokümanları, araştırma belgeleri, özel konu kitap ve benzeri materyaller de iç ödünç sisteminde rezerv koleksiyonuna dahil ediliyor. Genel Koleksiyon hizmetinde ise uluslararası kütüphanecilik kurallarına göre , tüm Dünya'da ve Türkiye'de kullanılan Dewey Onlu Sınıflama Sistemi ve Anglo Amerikan Kataloglama Kurallarına ile hazırlanmış açık raf sistemine göre dizilmiş kitaplardan oluşuyor.

Atatürk Kitaplığı, ilk gençlik kitapları, Braille koleksiyonu (görme engellilere yönelik kabartma baskı kitaplar) ,Türk ve Dünya klasikleri, referans kaynakları, güncel ve seçkin romanlar, tarih, psikoloji, eğitim, kişisel gelişim, sanat, sosyal bilimler, bilim ve teknoloji gibi çeşitli konu başlıkları altında sınıflanmış durumda.

Bilgi Erişim Merkezi Internet Erişimi Hizmeti

İnternet erişimi, bilgisayarda ödev hazırlama, bilgiyi analiz edip proje ve performans görevlerine yansıtma, çıktı alabilme imkanı sunulan bu bölümde okuyucu bilgilendiriliyor,

Görme Engelliler Bölümü –Sesli Kitap Kütüphanesi

1 adet bilgisayar görme engelli vatandaşlar için ayrılıyor. Vatandaşlara Kabartma klavye, Sesli Okuma Makinesi, Görme Engelliler Yazılım Programı ile teknik donanım imkanı sunuluyor. Boğaziçi Üniversitesi GETEM kurumsal üyeliği vasıtasıyla dünya sesli kitap koleksiyonuna erişim sağlanıyor. Sesli kitaplar sadece görme engelli okuyuculara CD veya MP3 cihazlarına kopyalanarak kullanıma verilebiliyor.

Dijital Kütüphane

Uluslararası bir veritabanı olan EBSCOHost aracılığıyla bağlanılan dijital kütüphanede 10 bin civarında elektronik kitaba tam metin erişim sağlanıyor.

Görsel - İşitsel Bölümü

Okuyuculara koleksiyonda bulunan doğal ve tarihi belgesel, müzik ve interaktif eğitim DVD-CD materyallerini kulaklıklar yardımıyla izleme ve dinleme imkanı sunuluyor.

Üyelik Koşulları

Kütüphaneden herkes faydalanabiliyor. Kitap ödünç almak için üyelik gerekli olan kütüphaneye üye olmak için imzalı başvuru formu (kütüphaneden temin edilebilir), nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenci belgesi veya kimliği, işyeri çalışma belgesi ve 1 adet vesikalık fotoğraf gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi'nden Kapsamlı Kütüphane Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement