Beylikdüzü Belediyesi Ramazan'da Mahkumları Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan'da Mahkumları Unutmadı

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan\'da Mahkumları Unutmadı

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği iftar programında mahkum yakınları ve ailelerini iftar sofrasında buluşturdu.

13.07.2015 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği iftar programında mahkum yakınları ve ailelerini iftar sofrasında buluşturdu. 5 bin mahkum vatandaşa yardım kolisinin gönderildiği organizasyonda, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu yardım kampanyası 5 bin insanın gönlüne su serpecek" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, Kader Mahkumları Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda mahkum yakınları ve ailelerini aynı iftar sofrada buluşturdu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdat Yüksel'in katıldığı organizasyona vatandaşın ilgisi yoğun olurken, Başkan İmamoğlu iftar vakti öncesi alana gelerek davetlilerle tek tek selamlaştı. Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar dualarla oruçlarını açtı. Program sonunda ise 11 yıldır cezaevinde olan mahkumlara 5 bin yardım kolisi gönderildi.

"MAHKUM SAYISI SON 15 YILDA YÜZDE 250 ARTTI"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, yapılan programın öneminden bahsetti. İmamoğlu, son 15 yılda mahkum sayısının yüzde 250 oranında arttığına dikkat çekerek, "Bu akşam gerçekten önemli bir vazifenin içindeyiz. İftar programı sonrasında çok büyük emek sahibi Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Bey başta olmak üzere, çok özel bir çalışma yaptılar. Bu çalışmanın yürümesi bizim için çok değerli. Türkiye'nin aslında önemli bir sorunudur. Baktığınızda 200 bine yaklaşan mahkum sayısı son 15 yılda yüzde 250 artışı olan bir mahkumiyet sayısı var. Bunların etkilediği aile yakınlarına baktığınızda gerçekten bir kader mahkumu aslında. Değerli dostlarım hepsini öyle tanımlıyor" diye konuştu.

"BU PAYLAŞIM TAM DA RAMAZAN AYINA UYGUN"

İmamoğlu, "Bu yardım kampanyası 5 bin insanın gönlüne su serpecek" diyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim içeride bulunan vatandaşlarımızla ilgili, bir şekilde mahkumiyetlerini yaşıyorlar ama bizim bu sürece taktı bulunmamız gerektiğini düşünmüşler. Bununla ilgili çok güzel bir diyalog kurmuşlar aslında. Mektup yazanlar var, talepte bulunanlar var. Bu mektupları gönüllüler okuyor. Birçoğunu gönüllüler hazırlıyor. Sonra vatandaşlara ulaşması sağlanıyor. Daha yeni okuduğumuz birkaç mektupta bakıyorsunuz, içeride yaşarken eşiyle arası bozuk ama evlenmek isteyen mahkumlarımız var. Bu işe katkı sunan bütün dostlarımıza, değerli başkanımıza tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı iletmek istiyorum. O kadar büyük bir yalnızlığı paylaşıyorlar ki bu paylaşım tam da Ramazan ayına uygun. Ramazan ayında deriz ya, soframızı paylaşmak, elimizde avucumuzda ne varsa paylaşmak işte bugün de öyle bir gün. Buradan giden koliler 5 bin insanın gönlüne su serpecek."

Başkan İmamoğlu, son olarak yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAŞKAN İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdat Yüksel, yardım kampanyasına katkılarından dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederek, "Şu anda Beylikdüzü'nden Türkiye'mizin 5 bin ayrı noktasına kargoyla sevkiyatlarımız başlayacak. Bu insanların adresleri belli ama bu insanları biz tanımıyoruz. Zaten yüce Peygamberimiz sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek derken sanki bu dünyada burayı adres gösteriyor. Bu kolilerin hazırlanmasında, Beylikdüzü Belediye Başkanı'mız Ekrem Bey'in ciddi bir katkısı var. Gönüllü insanların ciddi bir katkısı var. Bunlar çok güzel şeyler" diye konuştu.

Yardım kampanyası gönüllülerinden olan eski mahkum Rıfat Ulunç ise, kampanyanın önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Belediyemiz ve Kader Mahkumları Derneği'nin yaptığı bir yardım kampanyası bu. Ben de eskiden mahkumdum yattım ve cezamı çektim. Ortağım hala cezaevinde bazı suçlardan dolayı. Halkımız bunları bilmiyor. Sizlerin bizlere daha çok yardım etmesi lazım. Durumu kötü olan mahkumlarımız çok var. Derneğimiz her anlamda bu yardımları yapmaya çalışıyor." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi Ramazan'da Mahkumları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement