Beylikdüzü Bu Ay Nazım Hikmet'i Konuştu - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Bu Ay Nazım Hikmet'i Konuştu

Beylikdüzü Bu Ay Nazım Hikmet\'i Konuştu

Her ayı değerli bir edebiyatçıya atfeden Beylikdüzü Belediyesi, bu ay ünlü edebiyatçı, şair, yazar Nazım Hikmet'i ağırladı.

30.01.2015 10:42  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ay içerisinde yapılan çeşitli etkinliklerle Hikmet'in derinliğini anlamaya çalışan Beylikdüzü, bu defa "Bir Edebiyatçı Nazım Hikmet" paneli kapsamında, değerli edebiyatçıların anlatımlarıyla ustayı dinledi.

"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" dizelerinin sahibi, Türk edebiyat tarihinde derin izler bırakan Mavi Gözlü Dev Nazım Hikmet, Beylikdüzü'nde anıldı. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde değerli edebiyatçıların katılımıyla gerçekleşen "Bir Edebiyatçı Nazım Hikmet" paneline katılan panelistler Ahmet Soysal, Cezmi Ersöz, Halim Şafak; Hikmet'in 2015'teki konumunu, bugün değerlendirilmesi gereken fikirlerini anlattı.

"Nazım'ın Derinliğini Beylikdüzü'nde Hissettireceğiz"

Kahramanlığı, aşkı, çocuğu çok değerli fikirleriyle anlatmış Nazım Hikmet'in çeşitli yönlerinden bahseden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Nazım Hikmet'in topluma yön vermesiyle, çağdaş ve ufka bakan yapısıyla bizler için olan derinliğini Beylikdüzü'nde de hissettireceğiz. Elli dile çevrilmiş olan eserleriyle aslında bir dünya şairi olan sanatçımızı saygıyla anıyorum" dedi.

Panelistler Her Yönünü Anlattı

Şairin kendi sesinden şiirlerin dinletildiği panelin içerisinde sırasıyla söz alan panelistler, Nazım Hikmet'in her yönünü ele aldı. Tüm duygularla değerlendirilebilecek edebiyatçıyı uzun uzun anlatan konuşmacılar, Hikmet'in sürgün hayatını, vatan özlemini anlattığı şiirlerini, arkadaşlarına, yakınlarına yazdığı mektuplardan kesitleri okudu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Bu Ay Nazım Hikmet'i Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement