Beylikdüzü'nde Kaliteye Ödül Geldi - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Kaliteye Ödül Geldi

Beylikdüzü\'nde Kaliteye Ödül Geldi

Kalite Yönetimi, Çevre Yönetimi ve İş Sağlığı ve Güvenliği sistemlerini kapsayan "Entegre Yönetim Sistemi"ni (EYS) bünyesinde uygulamaya başladı.

29.01.2016 16:04  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel yönetim anlayışını "Kalite Politikası" ile sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 170 ülkeden 1 milyonu aşkın kamu ve özel kurumun bünyesinde uyguladığı

Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün EYS çalışmaları ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün katkıları ile Beylikdüzü Belediyesi, 2015 yılında uluslararası geçerliliği olan 3 adet belge ile tescillendi. Bu sistem ile hizmette kalite artarak vatandaşların memnuniyeti en üst düzeyde sağlanacak.

Beylikdüzü Belediyesi; eşit, adil ve kaliteli hizmeti her durumdaki vatandaşa aynı standartta ulaştırmak gayesiyle sürdürülebilir ve istikrarın yer alacağı bir yönetim sistemi kuruyor. Kaliteli hizmetin vatandaşa sunulabilmesi için öncelikle belediye içinde, çevreye duyarlı, personelin sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan kaliteli bir yönetim sistemi olması gerekiyor. Beylikdüzü Belediyesi 2015-2019 Stratejik Plan'da "Kalite Sistemi" olarak belirtilen, uluslararası çapta tüm kuruluşların uygulamış olduğu "Entegre Yönetim Sistemleri"nin belediyenin tüm birimlerinde işler hale getirilmesi amaçlanıyor.

EYS, Tüm Belediyeye Entegre Edilecek

Türkiye'nin en saygın belgelendirilme kuruluşlarından biri olan First Quality Certification(FQC) tarafından yapılan denetim ile belgelendirilen "Entegre Yönetim Sistemi (EYS) çalışmaları" ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği belgelendirmeleri ile başlamış olup, Beylikdüzü Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün yönetiminde tüm müdürlüklerin bu sisteme entegre olmasıyla devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü EYS çalışmalarını Haziran 2015 itibariyle uygulamaya koydu. Beylikdüzü Belediyesi'nin kalite anayasası olan "EYS El Kitabı" yazıldı. Örnekleme modeli ile yapılacak denetime Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün verilmesinin ardından, Beylik Pazarı Yerleşkesi'nin zemin katında Acil Eylem Planı hazırlandı ve denetime hazır hale getirildi. 9 Temmuz 2015 tarihinde Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde yapılan ana denetim sonucu Beylikdüzü Belediyesi "sıfır major hata" ile denetimi geçti ve belgelendirildi.

"Hizmette Mükemmelliği Yakalayacağız"

Yönetimde ve hizmette kalite ilkesinin sağlanması ve korunması gerekliliğini her fırsatta dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "2014 yılının Mart ayında göreve geldiğimizden beri halkımıza hizmet noktasında her şeyin en iyisi ve en uygulanabilir olanını yapmaya gayret ediyoruz. Halk için yaptığımız tüm çalışmalarımızda mükemmeliyeti sağlayacak, kurum içi işleyişte şeffaflık ve hesap verebilirliği arttıracak çalışmaları yapmaya da büyük önem veriyoruz. Bu yüzden Stratejik Planımızda belirttiğimiz Kalite Yönetim Sistemi'nin belediyemizin her biriminde büyük bir özenle uygulanmasına çok büyük önem veriyorum. Çalışmaların sadece belirli müdürlüklerle sınırlı kalmamasını, tüm müdürlüklerimizde uygulanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Çalışmalarda Verimlilik Artacak

"Entegre Yönetim Sistemleri" (EYS) çalışmalarının Belediye bünyesine kazandırılmasıyla birlikte müdürlükler birçok alanda iyileşme yaşayacak. Vatandaşların istek ve beklentileri ön planda tutularak vatandaşların şikayetleri azaltılacak. Tasarım ve faaliyetlerin daha iyi planlanması,sorunların daha hızlı çözülmesi ile işlem maliyetlerini azaltacak. Çalışanların faaliyetlere katılımı sağlanacak. Müdürlükler arası problemlerin çözümünde sistematik yaklaşım ile verimlilik arttırılacak. Kurumsallaşma ve kurumsal kimlik istikrarı ile kuruluşun kalite imajı yükselecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Kaliteye Ödül Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement