Beytüşşebap'ta Çocuklar Soğuklara Aldırış Etmeden Tarlalarda Kazma ve Kürekle Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap'ta Çocuklar Soğuklara Aldırış Etmeden Tarlalarda Kazma ve Kürekle Çalışıyor

Beytüşşebap\'ta Çocuklar Soğuklara Aldırış Etmeden Tarlalarda Kazma ve Kürekle Çalışıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde soğuklara aldırış etmeyen çocuklar, bahar aylarına ön hazırlık yapmak için tarlalarda kazma ve küreklerle çalışıyor.

01.02.2016 11:30

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde soğuklara aldırış etmeyen çocuklar, bahar aylarına ön hazırlık yapmak için tarlalarda kazma ve küreklerle çalışıyor.

Hava sıcaklığının eksi 25'lere kadar düştüğü Beytüşşebap'ta çocuklar soğuğa aldırış etmiyor. Bahar aylarına ön hazırlık yapmak için tarlalarda çalışan 14-16 yaş arası çocuklar, akşama kadar kazma ve kürek sallıyor. İlçenin Günyüzü köyünde yaşayan 10 kişilik ailenin 15 yaşındaki çocuğu Mehmet Yiğit, babasına yardım edebilmek için kardeşi ile birlikte gün boyu tarlada çalıştıklarını belirterek, zor şartlar altında bahara hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Kardeşi Şevket ve kuzeni Murat ile çalıştıklarını anlatan Yiğit, "Biz sabah saatlerinden akşama kadar çalışıyoruz, Babam keçileri besliyor. Ben, kardeşim ve kuzenimle beraber bu işi yapıyoruz. Babamıza yardım etmek zorundayız. Babamın bir işi yok on kişilik bir aileye bakıyor. Biz de okul tatilini fırsat bilip sürekli çalışıyoruz" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap'ta Çocuklar Soğuklara Aldırış Etmeden Tarlalarda Kazma ve Kürekle Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement