Biçerdöver Kontrolleri İçin 19 Ekip Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Biçerdöver Kontrolleri İçin 19 Ekip Oluşturuldu

Biçerdöver Kontrolleri İçin 19 Ekip Oluşturuldu

Balıkesir'de 1 milyon 512 bin dekarda ekili hububatın hasadını yapacak biçerdöverler, oluşturulan 19 ekip tarafından denetlenecek.

07.07.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de 1 milyon 512 bin dekarda ekili hububatın hasadını yapacak biçerdöverler, oluşturulan 19 ekip tarafından denetlenecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılı hububat hasadının başlamasıyla biçerdöver kontrollerinin hız kazandığı belirtildi.

Yaklaşık 1 milyon 512 bin dekarda ekili buğday, arpa, çavdar ve yulafın yüzde 80'inin biçerdöverle hasat edileceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Marmara ve Erdek ilçeleri hariç ilçelerimizde kontrol ekipleri oluşturulmuştur. Bu kapsamda 19 ekip oluşturulmuş olup,  63 teknik elemandan oluşan biçerdöver kontrolörlerimizin denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Dane kaybının bakanlıkça belirlenen değerlerin altında olması ve en aza düşürülmesi amacıyla yürütülen denetimlerde, hasat döneminde biçerdöverlerin bakım ve ayarlarının tam yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. İlimiz genelinde hasat yapan biçerdöverlerin dane ve sap kayıplarını kontrol eden ekiplerimiz, hububat hasadı döneminde çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığı, yangın söndürme ekipmanları ile yardımcı eleman bulunup bulunmadığı, biçim yüksekliği, dane döküm durumu, elek ve elevatör, batör, kontrabatör gibi ayarlarının tam olup olmadığını denetliyor. Ortalama verime ilişkin bilgilerle biçerdöver sahibi, operatörü ve tarla sahibi hakkında kişisel bilgiler hasat denetim formuyla kayıt altına alınıyor."

Açıklamada, yapılan denetimler sırasında ilgili hükümlere aykırı hareket eden biçerdöver sahiplerine cezai işlem uygulandığı belirtildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biçerdöver Kontrolleri İçin 19 Ekip Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement