Bıfec'in İlk Gün Etkinlikleri Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

Bıfec'in İlk Gün Etkinlikleri Sona Erdi

Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı'nın (BIFEC) ilk günü düzenlenen panellerle sona erdi.

01.10.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı'nın (BIFEC) ilk günü düzenlenen panellerle sona erdi.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen BIFEC'in ilk günü düzenlenen panellerle sona erdi. Açılış konuşmasını Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç'in yaptığı BIFEC'te finansal piyasaların gündemini oluşturan konular hakkında paneller düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Akgiray'ın yönettiği "Good Finance" başlıklı açılış panelinde küresel finans trendleri ve olası tedbirler ele alındı. Açılış panelinde Dinç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Meclis Üyesi Dr. Ahmet Faruk Aysan ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık değerlendirmeler yaptı.

Üniversiteli gençler programa ilgi gösterdi

Finans kuruluşlarında sermaye piyasalarının önemi konusunu işleyen panellerde Borsa İstanbul uzmanları, üniversitelerde akademik çalışmaları bulunan araştırma görevlileri ve kamu kuruluşlarının temsilcileri görüşlerini paylaştı.

Konuşmacılar kurumsal finansman, rekabetçilik, davranışsal finans, finansal krizler ve halka arz kriterleri gibi konularda değerlendirmeler yaparken, etkinliğe üniversiteli gençlerin ilgi gösterdiği görüldü.

Etkinlik yarın düzenlenecek 8 panelle sona erecek. Panellerde bankacılık, sermaye piyasaları ve küresel finans politikaları ele alınacak.

Konferansta ana konuşmacı olarak ise Georgetown Üniversitesi Öğretim Üyesi, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, OECD ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası organizasyonlara danışmanlık yapan Prof. Reena Aggarwal yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bıfec'in İlk Gün Etkinlikleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement