Biga Belediyesinden Taksiciler İçin "Kılık Kıyafet" Kararı - Son Dakika
Yerel

Biga Belediyesinden Taksiciler İçin "Kılık Kıyafet" Kararı

Biga Belediyesi, İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası'na "Taksi Sürücü ve Yardımcılarının Kılık ve Kıyafeti" hakkında alınan encümen kararını göndererek, taksicilerin uymasını istedi.

20.11.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Belediyesi, İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası'na "Taksi Sürücü ve Yardımcılarının Kılık ve Kıyafeti" hakkında alınan encümen kararını göndererek, taksicilerin uymasını istedi.

Belediye Başkanı İsmail Işık imzalı yazıya göre, Biga Belediyesi Taksi Durakları ve Toplu Taşımacılık Yönetmeliği'nin 15'inci maddesinin (b) fıkrasına istinaden, belediye sınırları içinde faaliyet gösteren taksi duraklarında çalışan taksi sürücü ve yardımcılarının kılık kıyafetleri, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 34'üncü maddesinin (i) fıkrası hükmü gereğince, 5 Kasım 2015 tarih ve 2015/396 Sayılı encümen kararıyla belirlendi.

Oy birliğiyle alınan ve uyulması istenen kılık ve kıyafet kuralları şöyle:

"Yazın açık renkli gömlek, lacivert pantolon giyilecektir. Kışın açık-koyu renkli gömlek, lacivert pantolon veya takım elbise giyilecek, kravat takılacaktır. Elbiseler temiz, düzgün ve ütülü olacaktır. Ayakkabılar temiz ve boyalı olacaktır. Saçlar bakımlı ve taranmış olacaktır. Her gün veya iki günde bir sakal tıraşı olunacak ve sakal bırakılmayacaktır. Bıyık bırakılabilir, bıyık uzunluğu üst dudak boyunu geçmeyecektir."

Biga Belediye Başkanı Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konuyla ilgili hem vatandaşlardan hem de meslek odalarından esnafın kılık kıyafet düzenlemeleriyle ilgili talepler geldiğini, kendilerinin de bazı tespitlerinin olduğunu belirtti.

Taleplerin bazılarının kapalı zarflarda bazılarının ise bizzat iletildiğini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"İlçemizde sakalı saçı birbirine karışmış esnaf arkadaşlarımız vardı. Kendilerini uyardık, arkadaşlar davranışlarını düzelttiler. İstedik ki bunların bir formatı olsun biz bunu düzenleyelim istedik. Biz kamu hizmeti vermekteyiz. Bu düzenleme ile insanları rahatsız edici herhangi bir durum söz konusu değildir. Yazlık, kışlık kıyafetlerin nasıl olacağı yazı ile belirlenmiştir. Zaten bunlar sosyal medyaya dahi belediye encümen kararlarıyla paylaşılmıştır. Bizim kimsenin sakalıyla saçıyla bıyığıyla bir derdimiz yoktur. Kesinlikle düşüncemiz budur. Bizim tek derdimiz, taksicilik bir kamu hizmetidir. Vatandaşlarımıza doğru düzgün bir şekilde hizmet sunulmasıdır."

"Başkan ile bizzat görüştüm"

Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt ise belediye başkanıyla konu ile ilgili görüştüklerini söyledi.

Bazı taksici esnaflarında sakal ve giyim konusunda bozukluk yaşayanlarının olduğunu ancak bunların zaten bilindiğini ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Belediye mücavir alanlarında sorumluluk ve denetim belediyelerdedir. Bağlı oda olarak bize de soruldu. Biz de herkesin tertemiz giyimli, tıraşını olmuş bir şekilde müşterinin karşısına çıkmış olmalarının uygun olacağını söyledik. Ancak belediye kravat ve bıyık konusunu eklemiş. Ben başkan ile bizzat görüştüm, 'Kravat konusu sıkıntı olabilir' dedim. O da 'Tekrar konuyu görüşüp yazıyı düzeltelim' dedi. Bu tamamen bizim esnafımız ile alakalı bir durum. Herkes karşısında pırıl pırıl insanlar görmek ister. Durumun gazeteciler tarafından biraz yanlış anlatılması var. Zaten ilçedeki taksici arkadaşlarımızın çoğu emekli. Giyimleri düzgün, sadece birkaç problem var, onlar da halledilecek sorunlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga Belediyesinden Taksiciler İçin 'Kılık Kıyafet' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement