Biga Belediyesine Oscar Ödülü - Son Dakika
Yerel

Biga Belediyesine Oscar Ödülü

Biga Belediyesine Oscar Ödülü

Biga Belediyesi SOSYOTAY araştırma merkezinin oluşturduğu bilim kurulu tarafından Belhaber Belediye Oscarlarında ödüle layık görüldü.

20.02.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Belediyesi SOSYOTAY araştırma merkezinin oluşturduğu bilim kurulu tarafından Belhaber Belediye Oscarlarında ödüle layık görüldü.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Belhaber Belediye Oscarları 'Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri Ödülleri'nde Biga Belediyesi "Namazgah Projesi ve Yer altı Çöp Konteyneri Projesi" oscar ödülünü aldı. Belediye Başkanı İsmail Işık, "Belhaber İnternet sitesinde bu yıl 8. düzenlenen Belediye Oscarları Ödül Töreninde Biga Belediyesi olarak şehrin temizliğine verdiğimiz öneminin bir göstergesi sonucunda Yer Altı Çöp Konteynerleri ve Tarihe olan saygımızın sonucunda gerçekleştirmiş olduğumuz Namazgah Restorasyonu ile ilgili çalışmalarımız nedeniyle ödüllendirildik. Belediye Oscarlarına iki proje gönderdik ve iki projenin de kabul edilip ödüle layık görülmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Yer Altı çöp konteynerlerinin uygulanması İlçemizde başladı. Özellikle çarşı diye tabir ettiğimiz kalabalık bölgelerinde bu sistemi kullanıyoruz. Çevreye kötü koku, sinek ve kötü görüntüyü ortadan kaldırmak amacı ile yaptık. Vatandaşlarımız tarafından da ilgi ile karşılandı. Temiz bir Biga, insanların yaşamaktan gurur duyduğu huzurlu, mutlu bir Biga'nın gerçekleştirilmesi durumunda ilk çalışmalarımızdan biri olmuştur yer altı çöp konteynırı uygulaması. İlk etapta 52 tane aldık ve şu anda yer tamamına yakınını yer altına yerleştirdik. Önümüzdeki günlerde bütçe imkanlarımız dahilin de bunları arttırmayı ve Biga'nın genelinde bu sistemi kullanmayı düşünüyoruz ve en kısa zamanda bunu hayata geçireceğiz. Yine İlçemizin kuruluşundan bu yana yüzlerce yıl kullanılmış olan bölgemizde yapmış olduğumuz yenileme çalışmalarımız ile son 50-60 yıldır kullanılmayan hatta harabe ve çöplük görünümlü olan namazgahımızı adına yakışır bir şekilde ibadet edilen bir hale getirdik. Namazgah insanların kentte yaşayanların cuma ve bayram namazların da tek bir yerde toplanarak ibadetlerin yapıldığı bir alan olarak geçtiğimiz yıllarda kullanılmış, 50-60 yıldan bu yana da kaderine terk edilmişti. Bizde tarihe saygı projemiz kapsamında İlçemizin bir değeri olan tarihi anlamı olan namazgahımızı kullanıma açmış olduk" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Biga Belediyesine Oscar Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement