Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga\'dan Kısa Kısa

İhtiyaç sahiplerine gebe düve dağıtıldı.

08.05.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere gebe düve dağıtıldı.

Sosyal Riski Azaltma (SRAP) projesi kapsamında, sigortası ve işi olmayan 3 aileye 6 adet gebe düve verildi. Hacı Hüseyin Yaylası köyünde düzenlenen törende hak sahipleri kurallarını çekerek, gebe düvelerini teslim aldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan burada yaptığı konuşmada, gebe düvelerin sağlık taramalarının ve gebelik muayenelerinin oluşturulan komisyon tarafından yapıldığını söyledi.

Projenin uygulanması ile hak sahiplerinin kendi geçimlerini sağlamalarının hedeflendiğini belirten Ceylan, "Kura ile dağıtımı yapılan ve en az 3 ile 6 aylık gebe olan Holstein ırkı  damızlık düvelerin 1 yıllık hayvan hayat sigorta bedelleri proje kapsamında karşılanacaktır. Proje sayesinde hak sahipleri hayvan bedellerini 2 yıl geri ödemesiz 6 taksitle 8 yılda faizsiz olarak ödeyeceklerdir" diye konuştu.

Esnaf mevlit okuttu

Biga Sebze Meyve Gıda Pazarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ahirete intikal eden esnaflar için mevlit okuttu.

Kapalı pazar yerinde okutulan mevlide Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ile çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı İdris Kahraman, geçen hafta Bayramiç'ten Biga'ya pazarda satış yapmak için geldikleri sırada yaşanan kazada vefat eden Fatma Savaş başta olmak üzere daha önce vefat eden tüm esnafları andıklarını söyledi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement