Biga Ziraat Odası'nın Eğitim Programlarına Başladı - Son Dakika
Yerel

Biga Ziraat Odası'nın Eğitim Programlarına Başladı

Biga Ziraat Odası'nın çiftçilere yönelik başlattığı eğitim programı başladı.

12.02.2013 16:31

Biga Ziraat Odası'nın çiftçilere yönelik başlattığı eğitim programı başladı.

Kozçeşme beldesi düğün salonunda düzenlenen eğitime konuşmacı olarak, Prof. Dr. Eftal Düzyaman, Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Mustafa Gümüş katıldı.

Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Biga'da 601 bin dekar alanın ekildiğini 240 bin dekar alanın sulandığını biber ekiminin getirisinin 20 milyon lira olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eftal Düzyaman, Ege, Marmara, Güney ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerinin önemli oranda biber üretildiğini bildirdi.

Düzyaman, biber üretiminde aşılı fide kullanımı talebinde artış gözlendiğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

"Bibere acılığı veren capsaicin maddesi tüketim talebini arttırmıştır. Biberdeki capsaicin içeriği ne kadar yüksek olursa, özellikle sanayi kullanımındaki şansı da yüksek olmaktadır. Biber açık tozlanan bir bitki olduğundan tohum alırken seçerek alınması gerekir. Bugün tüketici talebine uygun üretim yapılması hem ürünün pazarlanmasını kolaylaştırmakta hem de birim alan gelirinin artışına neden olmaktadır. Biber üretiminde organik üretim, biyodinamik tarım, iyi tarım uygulamaları gibi çevre dostu üretim tekniklerinin tercih edilmesi ülkemiz ve üreticilerimize önemli katkılar sağlayacaktır."

Muhabir: Serten Akkaya/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga Ziraat Odası'nın Eğitim Programlarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement