Bik Genel Müdürü Karaca, Tokat'ta - Son Dakika
Yerel

Bik Genel Müdürü Karaca, Tokat'ta

Bik Genel Müdürü Karaca, Tokat\'ta

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, BİK’in birinci amacının Türkiye’de gazeteciliğin her alanda gelişmesi ve güçlenmesi olduğunu kaydetti.

28.07.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, BİK'in birinci amacının Türkiye'de gazeteciliğin her alanda gelişmesi ve güçlenmesi olduğunu kaydetti.

Basın İlan Kurum (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, göreve atandıktan sonra Sakarya ve Bolu'nun ardından Tokat'ta da bir dizi temasta bulundu. Vali Cevdet Can'ı makamında ziyaret eden Karaca'ya ziyaretinde; BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam ve BİK Tokat Şube Müdürü Erdem Kaplan eşlik etti. Basını, güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak da görmek istediklerini belirten Vali Can, demokrasinin gelişmesinde basının çok önemli katkıları olduğunu dile getirdi. Vali Can, önemli olanın yerel gazeteleri bayiden satılacak hale getirmek olduğunu belirten Vali Can, "İnşallah Tokat'ta bu gerçekleşecek. Bir ilin büyümesi tek başına, tek kanatla olmaz. Bir il büyüyorsa ol ildeki basının da büyümesi lazım. Tokat'ta bu potansiyel var. Bizler de bu potansiyeli harekete geçirmek için her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" dedi.

Basın İlan Kurumu'nun faaliyetleri hakkında Vali Can'a bilgiler veren Genel Müdür Karaca ise kurumun birinci amacının Türkiye'de gazeteciliğin her alanda gelişmesi ve güçlenmesi olduğunu kaydetti. Başkan Karaca, "Kurumun esas kuruluş gayesi ilanların kamuoyuna iletilmesi; ancak bu sadece ilanların dağıtılması değil, eğitimden basın emekçilerine krediler verilmesine kadar çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de var. Ülkemizin kalkınmasını istiyorsak basın sektörümüzün de hem işletmecilik olarak, hem nitelikli gazetecilik olarak, hem de teknolojinin kullanılması bakımından geliştirilip güçlendirilmesi lazım. Bu da işbirliğini gerektiriyor. Burada da en büyük destekçimiz kamu kurum ve kuruluşları olacak" diye konuştu.

Sohbetin ardından Vali Cevdet Can, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca'ya ziyaretin anısına Tokat Valiliği logosu baskılı tabak ve Tokat'a özgü çeşitli hediyeler takdim etti. BİK Genel Müdürü Karaca ise Vali Can'a kurumun yayını olan "Basın İlanlı Asr-ı Hayat" dergisini hediye etti. Karaca daha sonra Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu ziyaret etti. BİK'in Tokat'ta kurulmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Eroğlu, günün anısına Karaca'ya ceviz sandıkla Tokat yazması hediye etti.

Karaca, daha sonra Tower Otel'de kentteki yerel gazete temsilcileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Basın mensupları ile yapılan toplantının ardından aynı zamanda TOBB'u temsilen BİK Genel Kurul Delegesi ve Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat'ı makamında ziyaret eden Karaca, Tokat temaslarının ardından Ordu'ya hareket etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bik Genel Müdürü Karaca, Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement