Bilal Erdoğan'a Hakarete Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Bilal Erdoğan'a Hakarete Para Cezası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a, bir haberde kullanılan ifadelerle hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan Aydınlık Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Şimşek, "basın yoluyla hakaret" suçundan bin 740'ar lira adli para cezasına çarptırıldı.

20.05.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a, bir haberde kullanılan ifadelerle hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan Aydınlık Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Şimşek, "basın yoluyla hakaret" suçundan bin 740'ar lira adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar katılmadı. Bilal Erdoğan'ı ise avukatı Hatice Özay temsil etti.

Duruşmada söz alan avukat Özay, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, eski beyanlarını tekrarladı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Mustafa İlker Yücel ile Murat Şimşek'i, "basın yoluyla alenen hakaret" suçundan bin 740'ar lira adli para cezasına çarptırdı.

Sanık Yücel'in cezasını 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla erteleyen mahkeme, diğer sanık Şimşek'in cezasını ise eski sabıka durumuna göre koşulları oluşmadığı gerekçesiyle ertelemedi.

Mahkeme, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan da yargılanan sanıkların, bu suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Bilal Erdoğan tarafından savcılığa sunulan 18 Nisan 2014 tarihli dilekçede, "Aydınlık Gazetesi'nin 23 Aralık 2013 tarihli nüshasında ve internet sitesinde yayınlanan bir yazının içeriğinde, müşteki Erdoğan'ı halkın hakaret ve husumetine maruz kılan, gerçek dışı, saygınlığını rencide edecek nitelikte somut fiil ve yakıştırmalar yapıldığı, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilerek hakaret ve iftirada bulunulduğu"nun iddia edildiği belirtilmişti.

Şüphelilerin yaptıkları haber ve yorumlarla, takipsizlikle sonuçlanan İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturması dosyasının şüphelileriyle ilgili yapılan teknik takip ve dinlemelerle ilgili dosyadaki birebir bilgileri verdiği, daha hazırlık soruşturması safahatında olan ve kovuşturma aşamasına geçip geçmeyeceği bile belli olmayan iddialarla ilgili olarak müşteki hakkında, "kanunlara aykırı hareket eden ve suç işleyen" kanısının oluşturulmaya çalışıldığı ifade edilen iddianamede, şüphelilerin, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "hakaret" suçlarından cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilal Erdoğan'a Hakarete Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement