Bild: Alman Hükümeti, Vize Muafiyetinin 2017'de Olabileceği Görüşünde - Son Dakika
Güncel

Bild: Alman Hükümeti, Vize Muafiyetinin 2017'de Olabileceği Görüşünde

Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild, Başbakan Angela Merkel'in Türkiye ziyaretine ilişkin yaptığı haberde, Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde basın özgürlüğü, dokunulmazlıkların kaldırılması ve Böhmermann krizi gibi konuları gündeme getireceğini yazdı.

23.05.2016 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild, Başbakan Angela Merkel'in Türkiye ziyaretine ilişkin yaptığı haberde, Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde basın özgürlüğü, dokunulmazlıkların kaldırılması ve Böhmermann krizi gibi konuları gündeme getireceğini yazdı. Merkel'e "Bayan Merkel, Erdoğan'a sert bir şiir okuyun!" diye seslenen gazete, son dönemdeki gelişmeleri bir şiirle eleştirdi.

Alman hükümetinin vize serbestisinin 1 Temmuz'a yetişmeyeceği görüşünde olduğunu da aktaran gazete, hükümet yetkililerinin Ankara'nın vize muafiyeti için gerekli şartları sene sonundan önce yerine getiremeyeceği, vize muafiyetinin de ancak 2017'den itibaren olabileceği görüşünde olduklarını yazdı. Türkiye ile AB arasındaki vize görüşmelerinin tıkanmasının bu görüşün oluşmasında etkili olduğunu aktaran Bild, Almanya'nın görüşmelerin Haziran sonuna kadar sonlandırılmasının zor olduğunu düşündüğüne dikkat çekti. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bild: Alman Hükümeti, Vize Muafiyetinin 2017'de Olabileceği Görüşünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement