Bilecik Belediyesi'nden Teravih Çıkışı Cemaate Osmanlı Şerbeti İkramı - Son Dakika
Yerel

Bilecik Belediyesi'nden Teravih Çıkışı Cemaate Osmanlı Şerbeti İkramı

Bilecik Belediyesi\'nden Teravih Çıkışı Cemaate Osmanlı Şerbeti İkramı

Bilecik Belediyesi tarafından, Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Bilecik’te, birbirinden güzel gelenekler yaşatılmaya devam ediliyor.

18.06.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından, Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te, birbirinden güzel gelenekler yaşatılmaya devam ediliyor.

Ramazan ayına ilişkin birçok güzelliği vatandaşlar ile buluşturan Bilecik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca birçok camide teravih namazı çıkışında vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikramı yapılıyor. Konu hakkında Bilecik Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te ecdattan kalan birçok güzel geleneğin yaşatıldığı belirtilerek, "Ramazan ayı boyunca; Dursun Fakih, Soğuksu Mahallesi, İstasyon, Yediler, Çamlıca Öğrenci Yurdu, İmam Hatip Lisesi, Mihalgazi, Ertuğrulgazi Çarşı, Kırklar, Dedeoğlu, Bala Hatun, Kayıboyu, Osmanlı, Edebali, Osmangazi, Orhangazi camilerinde hemşehrilerimize Osmanlı Şerbeti ikram edecek" denildi.

Ayrıca, Bilecik Belediyesi, öğrenciler tarafından yöresel kıyafetlerle sunulan ve Selçuklular ile Osmanlı Devleti dönemlerinin yaygın bir geleneği olan şerbet kültürünü ilimizde yaşatmış oluyor. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Belediyesi'nden Teravih Çıkışı Cemaate Osmanlı Şerbeti İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement