Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız Açıklaması

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız Açıklaması

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

16.01.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Yıldız, Bilecik il genelindeki spor kompleksleri hakkında bilgi verdi. Son günlerde kamuoyunda sıkça yer alan Karaköy stadı hakkında gerekli çalışmaların yapılacağını anlatan Yıldız, "Şu an bu sahayı sentetik yapmamız mümkün değil. Çünkü orayı sentetik bir saha yaparsak, bakımı ve onarımını kimler yapacak? Diğer ilçelere ve beldelere yaptığımız sahaları belediyelere devrederek bu sorunları çözüyoruz. Ama bu sahanın etrafının elverişli bir hale gelmesi için çalışmalara başlayacağız. Tribün olsun, soyunma odası olsun, stat etrafı güvenlik çevirmeleri olsun hepsini yapacağız. Sentetik saha için, ilk olarak Bilecik merkeze öncelik vererek bir iki tane daha sentetik saha yapmamız gerekiyor. Çünkü ilde takım fazla ve 1 tane sentetik saha var. Önce bunları halletmeliyiz" dedi.

"İNSANLARA AMATÖR RUHU VERMEMİZ LAZIM"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, Osmaneli'ye çok güzel bir tesis kazandırdığını belirten Yıldız, "Osmaneli'ye, bin kişilik tribünüyle olsun, sentetik sahasıyla olsun güzel bir tesis olmuş. Amatör kümede misafir seyirci alanı diye zaten bir zorunluluk yok. Bu stat hem antrenman sahası olsun, hem maç sahası olsun tüm standartlara uygun, onda bir sıkıntı yok. Bu şikayetlerden dolayı ben kaymakam beyle, belediye başkanımızla oraya gittim. Sahanın bir tarafı okul, bir tarafında da itfaiye var. Hatta başkan, 'Buraya portatif bir tribün yapamaz mıyız?' diye sordu. İtfaiyenin o tarafa portatif bir tribün kurulması ve oradan izlenmesi bana göre çok hoş bir şey değil. Oradaki ihtiyaçları, oradaki yerel yöneticiler biliyor. Dolayısıyla biz bu noktada, bu şekilde bir karara vardık. İtfaiyenin orası sonuçta belediyenin alanı, bana göre bir çözüm değil. Bu noktada orada tribün de olsa, seyirci tribünü de olsa, bir şekilde biz bu futbol seyircisindeki fanatizmi biraz kontrol altında tutmamız lazım. Çünkü amatör spor kulübü, bu amatör bir maç, bizim bu amatör ruhu ortaya koymamız lazım. Profesyonel ligde olsa bu heyecanı anlayacağım ama sonuçta Osmaneli-Bilecik, Söğüt-Osmaneli. Benim bu noktada en önemli bakış açım, bir sporcu olarak söylüyorum, orada Osmaneli-Bilecik sporcuları aynı masa etrafına oturup yemek yiyebilmeli, oturabilmeli, yöneticileri hep birlikte oturup o maçı izleyebilmeli. Bizim bu ortamı kurmamız lazım. Benim şahsi düşüncem böyle. Sıkıntı sadece misafir takım tribününün ayarlanmasında değil, o ayarlansa da ayarlanmasada bu sıkıntılar olacak. Güvenlik kurulu böyle kararlar alabilir. Bin kişilik bir tribün var, çok güzel bir stat var amatör kümede oraya gelmek yerine, insanlara amatör ruhu vermemiz lazım. Oraya Bilecikspor ve Osmanelispor'un taraftarı gelerek, çekirdeğini yiyerek maçı izleyebilmesi lazım. Tabii ki emniyetin görevini alması lazım ama, geçen yılki olaylar amacını aştığı için, tabii ki bu konuda da takdir İlçe Güvenlik Kurulunda olduğu için öyle bir karar almış. Bizim karar konusunda herhangi bir işlevimiz yok. Orada tribünü ikiye bölsek diye düşündük ama stadyumlar sadece maçların yapıldığı yerler değil. Orada törenler de oluyor. Böyle olunca neticesiz kaldı. Burada insanların amatör ruhu yaşaması lazım, çocuklarıyla gelip oradaki bir maçı izleyebilmesi lazım" ifadelerine yer verdi.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik'te futbol kulüplerinin antrenman yapacak yerlerinin olmamasının büyük bir sıkıntı oluşturduğunu belirtti. Bir tane sentetik sahada 4 takımın antrenman yaptığını anlatan Yıldız, "Bunlarla ilgili aslında biz stadyumda, kulüp yöneticileri bizi ziyarete geldiklerinde bunları konuştuk. Aslında biz böyle bir şey yaptıracaktık. Ama stadın durumunu biliyorsunuz çatısı yıkılmıştı. Biz oraya ilk önce bir deprem testi yaptıracağız. Bu deprem testi yapılmadan, bizim orada bir şey yapmamız söz konusu değil. O yapıldıktan sonra eğer çürük çıkarsa orası yenilenecek zaten. Bu isteklerin hepsi de yapılacak. Zor şeyler değil bunlar, yapılması gereken şeyler. Fakat bunlar biraz zaman alacak. Elimizdeki fiziki şartlar belli. Hemen çözebilmek elimizde olsa, biz çözeriz zaten. Gerekli görüşmeler yapılıp, stadyumun durumu belli olduktan sonra, çalışmalara başlayacağız. Antrenman sahası konusunda istasyondaki stat tamamlanmış olsa, bu sıkıntıların hepsi giderilecek, çünkü orası tesis şeklinde oluyor. Buranın ödeneği var. 1 milyon lira, bir yıldır hazır bekliyor. Hatta biz oraya ek ödenek bile istedik. Çünkü tesis şeklinde yapılacağı için o ödenek yeterli olmayacak. Oradaki bazı sorunlarda var. Şahıslar 200 metre yere, 2 dönüm parası istiyor, belediye de haklı tabi. Ama bir anlaşmaya varılacak tabi. Başkan beyde, bize çözeceğiz dedi. Çözüldükten sonra hemen ihalesini yapacağız ve başlanacak. Bu tesis ciddi şekilde kulüplerimizin eksikliğini tamamlayacak" şeklinde konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement