Bilecik'te "0-18 Yaş Aile Eğitimi" Programı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "0-18 Yaş Aile Eğitimi" Programı

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen "0-18 yaş aile eğitimi" programına katılan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

13.02.2015 18:00

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen "0-18 yaş aile eğitimi" programına katılan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, gerçekleştirilen programın taşıdığı öneme değinerek, hayattaki bütün faaliyetlerin temel amacının insan mutluluğu olduğunu söyledi.

İnsan mutluluğun da en kolay üretildiği yerin aile ve yuvaların olduğunu ifade eden Nayir, "Dolayısıyla eğer eğitim gerekiyorsa, aileden başlayan, çocukluktan başlayan ve ebeveynden başlayan bir eğitim olması lazım. Sağlıklı bir aile sağlıklı bir toplum, eğitim, sağlık ve kültür demektir. İhtiyaç duyulan her türlü hizmetin üretilebildiği bir yuva özlemidir. Eğer ailede bunlar sağlanamıyorsa, toplumun eğitiminde, kültüründe ve netice itibariyle genel anlamda büyük eksiklikler var olacaktır. Onun için buradaki faaliyet çok önemlidir. Buradaki eğitimler hem onlar için, hem çocukları için hem de toplum için çok önemlidir" dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı da dünyada insanların evladından daha büyük bir eseri olmadığını, onun için en büyük yatırımın çocuklara yapılması gerektiğini kaydetti.

Toplumun en küçük birimi ve çekirdeği aile olduğunu vurgulayan Yağcı, "Ancak aileyi iyi kurduğumuzda ve iyi bir temel üzerine sabitlediğimizde, toplumu oluşturan birer halka olan ailelerin en iyi şekilde meydana gelmesini sağlarız. Eğer aileyi iyi kuramazsak, toplumun geneli noktasında tehlike çanları çalar. Yine toplumun en küçük bireyi çocuklarımızdır. Belki de en büyük sermayemiz çocuklarımızdır" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve eğitmen Ecem Gezer'in konuşmasının ardından Vali Nayir, Belediye Başkanı Yağcı ve Vali Yardımcısı Mustafa Güney ile Altınkaynak, eğitime katılan 33 anneye sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te '0-18 Yaş Aile Eğitimi' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement