Bilecik'te 4+4+4 Eğitim Sistemi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te 4+4+4 Eğitim Sistemi

Bilecik'te, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen eğitim öğretimde ilkokul, ortaokul ve liselerde yeni düzenlemelerin yapıldığı bildirildi.

14.06.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen eğitim öğretimde ilkokul, ortaokul ve liselerde yeni düzenlemelerin yapıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilköğretim ve eğitim kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasıyla 8 yıllık zorunlu eğitimin sona erdirildiğini ve zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarıldığını belirterek, ilkokula başlama yaşı 66 aylık olan çocukların kaydı ile başlayacağını kaydetti.

4+4+4 olarak bilinen yeni uygulamada, 4 ilkokul, 4 ortaokul ve 4 ortaöğretim ile İmam-Hatip ortaokulları açılacağını belirten Şişman, açıklamasında şunları bildirdi:

"Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, ilkokul olarak düzenlenmiş kademeli bir şekilde bu okulda 5. sınıf öğrenci kaydı yapılmayacak, 6,7 ve 8'ler eğitim-öğretimlerini tamamlayacaklardır. Kademeli bir şekilde ortaokul öğretimi sonlandırılacaktır. Edebalı İlköğretim Okulu, ortaokul olarak düzenlenmiş ve 1. sınıf öğrenci kaydı yapılmayacak, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri eğitim öğretimlerini tamamlayarak kademeli bir şekilde ilköğretimi sonlandırılacaktır. Osmangazi İlköğretim Okulu, ortaokul olarak ve 1. sınıf öğrenci kaydı yapılmayarak 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri kademeli bir şekilde ilköğretimi tamamlayacaklardır.Cumhuriyet İlköğretim Okulu, ilkokul olarak kademeli bir şekilde okulda 5. Sınıf öğrenci kaydı yapılmayacak, 6, 7 ve 8'ler eğitim öğretimlerini kademeli bir şekilde ortaokul öğretimini sonlandırılacaktır. Kozabirlik İlköğretim Okulu, ilkokul olarak düzenlenmiş ve 5. Sınıf öğrenci kaydı yapılmayarak, 6, 7 ve 8'ler eğitim-öğretimlerini kademeli bir şekilde ortaokul öğretimini sonlandırılacaktır.

Malhatun ve Ertuğrulgazi İlköğretim Okulları, ilkokul ve ortaokul olarak aynı binada ikili eğitim öğretime geçilecek ve öğrenci yoğunluğundan dolayı ortaokul öğrencileri sabahcı ve ilkokul öğrencileri öğlenci olacaktır. 700.yıl İlköğretim Okulu, ilkokul ve ortaokul olarak, Mehmet Akif İlköğretim Okulu, ilkokul ve ortaokul olarak iki bağımsız bina olduğundan giriş çıkışları ayrı olarak, TOKİ İlköğretim Okulu, ilkokul ve ortaokul olarak aynı binada, Pelitözü, Aşağıköy ve Küplü İlköğretim Okulları, ilkokul olarak, ortaokul öğrencileri taşımalı, Yeniköy, Elif, Alpdemir İlköğretim Okulu, ilkokul olarak, ortaokul kısmı da taşımalı eğitim sistemiyle, Koyunköy Şehit Münir Kopuk İlköğretim Okulu, ilkokul ve ortaokul olarak eğitimlerine devam edeceklerdir. Vezirhan ve Bayırköy İlköğretim Okulu ise ilkokul ve ortaokul olarak eğitimlerine normal olarak devam edeceklerdir. Soğuksu Ali Ateş İlköğretim Okulu, ilkokul olarak öğretime devam edecek. İmam-Hatip Lisesi bünyesinde ortaokul açılacak ve 5. sınıf okuyacak öğrencilere kayıt yapılacaktır."

Muhabir: Muhsin Arslan

- Bozüyük yeni eğitim öğretim sistemine hazır

(Fotoğraflı)

BİLECİK (AA) - 14.06.2012 - Bozüyük Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, Bozüyük'te 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Bulutlar, gazetecilere yaptığı konuşmada, velilerin yeni düzenlemeye için paniğe kapılmaması gerektiğini belirterek, ilçedeki okul düzeylerinde çok farklılık olmadığını belirtti.

Yeni düzenlemenin, Valilik onayıyla yürürlüğe girdiğini anlatan Bulutlar,

"İlçemizde ilköğretim okulları 1, 2, 3, 4 ve ortaokullar ise 5, 6, 7, 8 olarak tanzim edilmiştir. Ayrıca mevcut İmam Hatip Lisesi'nin bünyesinde de İmam Hatip Ortaokulu açılmasına karar verilmiştir. İlçemiz okullarındaki söz konusu düzenleme bir komisyon marifetiyle gerçekleştirilip Valilik onayına sunulmuştur. Valilik onayının ardında da düzenleme yürürlüğe konulmuştur" dedi.

Okullarda çok büyük değişikliğe gidilmediğini ve birbirine yakın okullarda düzenleme yapıldığını aktaran Bulutlar, şöyle konuştu:

"Kanuna göre Cumhuriyet İlköğretim Okulu kademeli olarak ilkokul, Necatibey İlköğretim Okulu kademeli olarak ortaokul olarak dönüştürülmüştür. Yani Cumhuriyet İlkokulu 2012-2013 eğitim öğretim yılında 5. sınıf için öğrenci almayacak. Öğrenimlerine devam eden diğer öğrenciler ise aynı okuldan mezun olacaklardır. Necatibey Ortaokulu ise 1. sınıfa öğrenci kaydı yapmayacak, diğer öğrenciler ise mezun olana kadar eğitim öğretimlerine aynı okullarında devam edecekler. Birbirine yakın olan 4 Eylül, Öğretmen Bekir Aral ve 100. Yıl İlköğretim okullarında da düzenleme yapıldı. 4 Eylül İlköğretim Okulu, 4 Eylül İlkokulu adı altında, Öğretmen Bekir Aral İlköğretim Okulu da Öğretmen Bekir Aral İlkokulu adı altında eğitim öğretimlerine devam edeceklerdir. 100. Yıl İlköğretim Okulu ise eskiden olduğu gibi eğitim öğretimine ortaokul olarak devam edecektir. Bunun dışında diğer okullarımızda çok ciddi bir değişikliğe gidilmemiştir. Sadece normal eğitim ve ikili eğitim olarak düzenleme yapılmıştır."

Yeni eğitim sistemine sorunsuz bir geçiş yapılacağı ümidinde olduğunu belirten Bulutlar, "Bu geçiş sürecinde velilerimizden yardım ve destek bekliyoruz. Velilerimiz, her zaman olduğu gibi yeni sistemde de okullarımıza ve çocuklarımıza yardımcı olmaya devam etsinler" diye konuştu.

Muhabir: Barış Eren/ Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 4+4+4 Eğitim Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement