Bilecik'te "Atık Yağ ve Atık Pil Toplama" Projesi Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "Atık Yağ ve Atık Pil Toplama" Projesi Eğitimleri Başladı

Bilecik\'te "Atık Yağ ve Atık Pil Toplama" Projesi Eğitimleri Başladı

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve çevreci belediyecilik anlamında güzel bir örnek olan “Atık Pil Ve Atık Yağ Toplama” projesi eğitimleri başladı.

05.05.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve çevreci belediyecilik anlamında güzel bir örnek olan "Atık Pil ve Atık Yağ Toplama" projesi eğitimleri başladı.

Bilecik Belediyesi, Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ve Bilecik Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisleri projelerini Bilecik'e kazandırarak, çevreci belediyecilik anlamında büyük adımlar attı. Bilecik Belediyesi, il genelinde atık yağ ve atık pillerin doğaya ve ekonomiye zarar vermeden belirli noktalarda toplanmasına ilişkin eğitimlerine başladı. Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler, bütün mahalle konaklarındaki mahalle sakinlerine verilmeye başladı. Bilecik Belediyesi tarafından organize edilen ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin sunumuyla gerçekleştirilen eğitimlerin ilk etabında, bütün mahalle konaklarındaki ev hanımlarına, atık yağ ve atık pillerin toplanması konularında bilgi verildi.

BİTKİSEL ATIK YAĞ VE ATIK PİL TOPLAMA NOKTALARI OLUŞTURULDU

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından önceki yıllarda okullarda atık yağ ve atık pil toplama çalışmaları ve kampanyaları ile başlayan proje kapsamında, Mahalle Konakları ve Mahalle Muhtarlıkları'na bitkisel atık yağ ve atık pil toplama noktaları oluşturuldu. Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Gürkan Akyurt ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin görsel sunumları eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde; evsel geri dönüştürülebilir atıkların, bitkisel atık yağların, atık pillerin toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması ile bu tür atıkların doğaya ve ekonomiye verdiği zararlar konusunda eğitimler veriliyor.

Aynı zamanda atık yağların lavabolara ve çöpe dökülmesinin önlenmesini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, atık yağ getiren vatandaşlarımıza getirdiği atık yağın miktarı oranında hediyeler verilmektedir. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Atık Yağ ve Atık Pil Toplama' Projesi Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement