Bilecik'te Erzurumlular Derneği Programı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Erzurumlular Derneği Programı

Bilecik\'te Erzurumlular Derneği Programı

Bilecik’te Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından program düzenlendi.

06.09.2014 16:18

Bilecik'te Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından program düzenlendi.

Dernek binasında yapılan programda misafirlere Erzurum'a özgü yiyecekler ikram edilirken, konuşma yapan Dernek Başkanı Lütfi Akyüz, bu yıl İl Müftüsü Necati Akkuş'un önderliğinde pek çok etkinliği hayata geçirdiklerini belirtti. Kutlu Doğum Haftası'nı 4 yıldır kendilerinin yaptığını ifade eden Akyüz, "Kültürümüzle birlikte çok güzel organizasyonlar yaptık. İl Müftümüz Ramazan ayı boyunca bizlere mukabele okuyarak, nasihatlerde bulundular, yoruldular. Onları burada ağırlamak istedik" dedi.

Konuşmanın ardından söz alan ve aynı zamanda Erzurumlu olan İl Müftüsü Necati Akkuş ise, paylaşılmayan hiçbir şeyin kıymeti olmadığını, paylaşınca her şeyin daha güzel olduğu vurguladı. Programın, paylaşmaya vesile olduğundan bahseden Akkuş, "Bu sofralar, birlikteliğe ve paylaşmaya vesile olan şeylerdir. Arzu ediyoruz ki, bu halkalar daha da genişlesin, Bilecik'in bütün kalpleri, gönülleri bir arada çalışsın, birlik olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Müftülüğümüz ve Diyanet Vakfı olarak bir sene içerisinde ilk defa topluma bu hissi yansıtmak için bir organize yaptık. Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde vatandaşlarımızın zekatlarını fitrelerini bir araya getirdik ve Bilecikli hemşehrilerimiz de bunları paylaştılar. Yani bir tarafta zenginlerin vermiş olduğu zekat ve fitreler vardı, öbür tarafta ise onlara ihtiyacı olan fakir kişiler vardı. Onlardan toplanan zekat ve fitreler ihtiyaç sahibi fakirlere, yetimlere yaklaşık 200'ün üzerinde aileye yardım yapıldı" diye konuştu.

Programa 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, müftü yardımcıları ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Erzurumlular Derneği Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement