Bilecik'te Sağanak ve Dolu Yağışı Tarım Arazilerini Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Sağanak ve Dolu Yağışı Tarım Arazilerini Etkiledi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışının ekili tarım alanlarında zarara yol açtığı, hasar tespit çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

19.06.2015 11:29

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışının ekili tarım alanlarında zarara yol açtığı, hasar tespit çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, yaptığı açıklamada, dolunun köy arazisine düştüğünü ve sel sularının bağ ve bahçelere zarar verdiğini belirterek, etili bulunan domates, biber, fasulye, kavun ve karpuz gibi bazı ürünlerin sular altında kaldığını söyledi.

Çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için hasar tespiti yapıldıktan sonra borçların ertelenmesi ve kredi faizlerini durdurmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını bildiren Ünver, şunları kaydetti:

"Tüm çiftçilerimizden ürünlerini sigorta yaptırması konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Tarım sigortasının önemini sürekli köylerde de dile getiriyoruz, ancak çiftçilerimiz sigorta yaptırmaya çok sıcak bakmıyor. Bu tür afetlerin ne zaman geleceği, nasıl olacağı, belli olmuyor. Afet olunca da sigorta yaptırmayan çiftçilerimizde bu sefer 'keşke yaptırsaydık' diyor. Keşke demeden önce çiftçilerimiz tarım sigortalarını mutlaka yaptırsınlar, o zaman bu kadar mağdur olmazlar."

Çiftçiler, bu zaman kadar böyle bir dolu yağışını görmediklerini, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Sağanak ve Dolu Yağışı Tarım Arazilerini Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement