Bilecik'te Sürücü Eğitim Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Sürücü Eğitim Semineri Yapıldı

Bilecik\'te Sürücü Eğitim Semineri Yapıldı

Bilecik'te, meydana gelen kazaların azaltılması ve sürücüler ile yayaların bilgilendirilmesi amacı ile karayolları trafik kanunu trafik kazalarında ilk yardım ile araçlarda fenni muayene ve kış lastiği önemi başlıklı konularda eğitim semineri...

28.11.2013 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, meydana gelen kazaların azaltılması ve sürücüler ile yayaların bilgilendirilmesi amacı ile karayolları trafik kanunu trafik kazalarında ilk yardım ile araçlarda fenni muayene ve kış lastiği önemi başlıklı konularda eğitim semineri düzenlendi.

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşan Bilecik Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Karabıdak, katılımcılara, "2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Trafik Kuralları" konulu sunum yaptı. Türkiye genelinde, 2003 yılında 455 bin trafik kazası meydana geldiğini, 3 bin 959 kişinin hayatını kaybettiğini, 2012 yılında ise meydana gelen 1 milyon 299 bin 636 trafik kazasında 3 bin 750 kişinin öldüğünü kaydeden Karabıdak, son yıllarda meydana gelen trafik kazalarında, ölümlerin azaldığını, ancak verilerin sadece olay yerinde ölen kişileri baz alarak hazırlandığını, hastanede hayatını kaybeden kişi sayısıyla birlikte bu rakamın en az bir buçuk kat daha arttığını vurguladı.

Seminerde, "Araç Muayenesi ve Araçlarda Kış Lastiğinin Önemi" konulu sunumu yapan TÜVTÜRK Muayene Uzmanı Cengiz Tetik, araçlara takılan lastiklerin kalitesi ve kış mevsimine uygunluğunun, trafik kazalarında can kaybı yaşanmaması için hayati önem taşıdığını hatırlattı.

Sürücü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda, Bilecik Devlet Hastanesi'nde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Kürşat Kaan Akkoyun da 'Kazalarda İlk Yardım Nasıl Olmalı' konulu seminer verdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Sürücü Eğitim Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement