Bilekleriyle Yazdı Engellilere Bağışladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bilekleriyle Yazdı Engellilere Bağışladı

Omurilik felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Çetin Korkut, ellerini kullanamamasına rağmen bilekleriyle yazdığı son kitabının sergi gelirini, Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneğine (MENDER) bağışladı.

07.05.2016 19:40

Omurilik felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Çetin Korkut, ellerini kullanamamasına rağmen bilekleriyle yazdığı son kitabının sergi gelirini, Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneğine (MENDER) bağışladı.

Marmarisli yazar Korkut ve Fotoğraf Sanatçısı Sabiha Erdinç'in fotoğraf ve edebiyatı bir araya getirdiği "Külrengi Kareler" Kitap Tanıtım, Fotoğraf ve Şiir Sergisi, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde açıldı.

Sergiden elde edilecek gelir MENDER'e bağışlanacak ve özel ihtiyaçlı kişiler için kullanılacak.

- Şiirle fotoğrafları savaşlar birleştirdi

Kitaplarını parmaklarını kullanmadığından dolayı bilekleri ile özel bir klavyede yazan Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafla şiiri bir araya getirme fikrinin dünyadaki savaşların iç acıtmasından ortaya çıktığı söyledi.

"Sadece kitapla kalmasın" diyerek engelliler yararına, kitaptaki fotoğraflar ve şiirlerden oluşan eserleri sergi yoluyla satarak destek olmak istediklerini ifade eden Korkut, sergiye gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti.

Korkut, "Sergimize başka ilçelerden de talep geldi. Bu bizi mutlu etti. Tablolar özel ihtiyaçlı kardeşlerimizin yararına satılmaya devam edecek. Birbirimize bağlanmaya, birbirimize kitlenmeye, empati kurmaya, vicdanlı davranmaya en çok ihtiyacımız olan şu günlerde, kimin ne ihtiyacı varsa, özellikle özel ihtiyacı olan kardeşlerimizin ihtiyacının karşılanması noktasında umarım herkes duyarlı olur. Bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

- "Fotoğraflarım dile geldi"

Uzun yıllardır dünyanın birçok yerinde çektiği fotoğraflara Korkut'un çok güzel şiirler yazdığını belirten fotoğraf sanatçısı Sabiha Erdinç de ilk sergisinin ve ilk kitabının çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Erdinç, "Fotoğraflarım dile geldi. Ben amatör bir anı fotoğrafçısıyım. Bu fotoğrafları nasıl değerlendirebilirim, nasıl katkı koyabilirim diye kendime sorduğum sorularda Çetin Korkut'un yazdığı usta şiirlerle birleşince böyle bir kitap ortaya çıktı. Kitabımızın ismi Kül Rengi Kareler. Kitabı nasıl bir katkı haline dönüştürebiliriz derken engelliler yararına böyle bir sergi düzenlemek istedik." diye konuştu.

MENDER Başkanı Şennur Ünlü ise Sabiha Erdinç ve Çetin Korkut'a çok özel anlam içeren desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sergi 8 Mayıs Pazar günü akşamına kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bilekleriyle Yazdı Engellilere Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement