Bilgi Evi Öğrencileri Tatile Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

Bilgi Evi Öğrencileri Tatile Çıkmadı

Okulların tatile girmesiyle birlikte İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki 20 bine yakın öğrenci Bilgi Evlerindeki aktivitelere katılıyorlar.

11.08.2014 22:17  Güncelleme: 22:41

Öğrenciler Bilgi Evleri'nde okullarındaki derslere destek olarak Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerine katılırken, yine masa tenisi, badmington, satranç, halk oyOkulların tatile girmesiyle birlikte Bağcılar ilçesindeki 20 bine yakın öğrenci Bilgi Evleri'ndeki aktivitelere katılıyorlar. ları, mehteran takımı skeç ve folklor eğitimi alıyorlar.

Bağcılar'daki 13 Bilgi Evi yaz sezonunda öğrencilerin ikinci adresi oldu. Deneyimli eğitmenlerin görev yaptığı Bilgi Evleri'ndeki aktivitelere katılan öğrencilere okul derslerine takviye eğitim veriliyor. Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinde takviye eğitimler alan öğrenciler, yeteneklerine uygun kulüplerde görevler alarak bu yeteneklerini geliştirme imkanı buluyorlar. Yeteneklerine göre tercih ettikleri aktivitelere katılan öğrencilere müzik, spor, kültür ve sanat alanında da ders veriliyor. Bu aktiviteler arasında masa tenisi, badmington, satranç, halk oyunları, mehteran takımı skeç ve folklar eğitimi de yer alıyor.

HEDEFİMİZ 50 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Ülkemizin geleceği olan gençlerin eğitimi için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin yaz sezonunda da faydalı faaliyetlerde bulunmasını istediklerini söyledi. Gençleri özellikle zararlı alışkanlıklardan ve kötü çevrelerden uzak tutmak için onlara yönelik tesisler inşa ettiklerini ifade eden Çağırıcı, 180 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar'da 100 binin üzerinde de ilk ve ortaokul öğrencisi bulunduğunun altını çizdi.
Çağırıcı, "İlkokul öğrencilerinin özellikle sosyal gelişimine yönelik faaliyet gösteren Bilgi Evlerimizde, müzik, resim, karikatür, folklor, gibi 30'a yakın kulüp bulunuyor. Öğrencilerimiz bu kulüplere devam ediyor. Sosyal ve kültürel gezilere katılan öğrencilerimiz, yine "Kariyer Buluşmaları" adı altında, spor, sanat ve iş dünyasında başarılı olarak ön plana çıkmış pek çok ismi de ağırlıyor. Bilgi Evi öğrencilerimizi Yıldız ve Topkapı Saraylarının da aralarında bulunduğu önemli müze ve sergi merkezlerine götürüyoruz. Tarihi değerlerimizi ve eserlerini yerinde görme imkanı buluyorlar. Bilgi Evlerimiz toplumumuzun sağlıklı nesillerle gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır." Çağırıcı, ilçenin 22 mahallesinde de inşa edecekleri Bilgi Evleri'ne 50 bine yakın çocuğun devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgi Evi Öğrencileri Tatile Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement