Bılıc: "Demba Ba ve Töre Olmazsa Şansımız Daha da Azalacak" - Son Dakika
Spor

Bılıc: "Demba Ba ve Töre Olmazsa Şansımız Daha da Azalacak"

Bılıc: "Demba Ba ve Töre Olmazsa Şansımız Daha da Azalacak"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarın oynanacak Liverpool maçı öncesi, “Demba Ba ve Töre yarınki maçta olmazsa şansımız daha da azalacaktır” dedi.

25.02.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarın oynanacak Liverpool maçı öncesi, "Demba Ba ve Töre yarınki maçta olmazsa şansımız daha da azalacaktır" dedi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 Turu karşılaşmasında yarın Olimpiyat Stadı'nda Liverpool'u konuk edecek Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, bu karşılaşma öncesi Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcusu Pedro Franco ile bir basın toplantısı düzenledi.

"ENERJİ KAYBINA UĞRADIK"

Hırvat teknik adam, Eskişehir deplasmanında alınan mağlubiyet hakkında yapılan eleştirilerin sorulması üzerine, "Bununla ilgili yorum yapmak rahatsızlık verici. Söylenenlerle ilgili bilgim var. Tabii ki de hem fikir değilim. Defalarca takımımın ve benim önceliğimin Süper Lig olduğunu söyledim. Avrupa liginin de önemi var; hem benim için hem de Beşiktaş için. Grup aşamasını geçerek buraya geldiğimiz için gururluyduk. Her maça ciddi şekilde yaklaşıyoruz. Türkiye ligi ekmeğimiz, Avrupa ligi ise tatlımız diye düşünüyoruz. Eskişehir deplasmanına giderken fiziksel ve zihinsel olarak öncesinde çok önemli iki maç oynayıp gittik. Bir derbi şeklinde geçen Bursa maçında ve Liverpool deplasmanında ciddi enerji kaybına uğradık. Eskişehir'de kazanmaya yakın en güçlü takımı sahaya çıkardık. Demba Ba o maç öncesi ciddi risk altındaydı ve ısınma esnasında ağrıları arttı ve oynayamadı. Töre'yi de iğne tedavisiyle 45 dakika oynayacak şekilde hazırladık. Atiba'nın da bir sorunu vardı. Tüm bunları dikkate aldığımızda bu söylenenler bana karşı da, Beşiktaş'a karşı da adil değil" cevabını verdi.

"OYUNUN BÜTÜN HATLARINDA TOTAL VE SAĞLAM BİR ŞEKİLDE OYNAMAMIZ LAZIM"

Geçen hafta Liverpool deplasmanında oynanan pozitif futbolun hatırlatılması üzerine Bilic, "Sabırlı olmak zorundayız. Bir taraftan da gole ihtiyacımız var. Takım savunmasında da derli toplu olmamız lazım. Orada da topsuz oyunda ortaya koyduğumuz performansı, önde yaptığımız baskı, ikinci bölgede takım halinde topun arkasına geçme şeklimiz; yani birinci bölgede de ortaya koyduğumuz performanslar arasından bu zamana kadar en iyisini sergiledik. Orada tehlikeli alanlara girdiğimizde daha fazla cesaret göstermemiz gerekiyordu yani daha zekice davranmalıydık. Yarın da aynı senaryo geçerli. Bütün halinde durmamız gerekiyor. Onların bize bırakacağı alanları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Liverpool düzeyinde bir takımı elemek için, oyunun bütün hatlarında total ve sağlam bir şekilde oynamamız lazım. Onlar 1-0'la iyi bir avantaj elde etti ama bizimde hala iyi bir şansımız var" açıklamalarında bulundu.

BA VE TÖRE'NİN SON DURUMU

Demba Ba ve Gökhan Töre'nin son durumu hakkında da bilgi veren Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "İkisi de oynamak istiyorlar. Eskişehir maçında da oynamak istiyorlardı. Umarım ikisi de yarın oynar. Demba Ba Eskişehir'de ısınmaya çıktığında kendini iyi hissetmedi ve oynayamadı. İyi bir tedavi süreci geçirdi. Gökhan dün fitness çalışması yaptı. Müthiş bir gücü var ama hala da bir belirsizlik var. Durumu daha öncesinden kötü değil. Onların durumunu değerlendireceğiz. Liverpool maçı ilk maç değil son maçta değil. Doktorlarımızla konuşacağız bir risk olmazsa oynatacağız. Onlar olmazsa yine oynayacağız ama gerçekten olmazlarsa şansımız daha da azalacaktır" diye konuştu.

FRANCO: ÇOK BÜYÜK BİR RAKİP VAR KARŞIMIZDA"

Beşiktaşlı futbolcu Pedro Franco, yarın oynanacak Liverpool maçı öncesi, "Yarın çok büyük bir maça çıkacağız. Çok büyük bir rakip var karşımızda. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu maç gerçekten hem bizim hem de kulübümüz için özel bir maç. Taraftarlarımız için de özel bir maç olacak. Çok iyi bir performans göstereceğimize inanıyorum. ve tüm bunları yaptığımızda turu geçeceğimize inanıyoruz" dedi.

"KAPASİTESİ YÜKSEK OYUNCULARA SAHİBİZ"

Beşiktaş defansındaki cezalı ve sakat futbolcuların oynamayacak olması sebebiyle savunmada nasıl bir uyum olacağının sorulması üzerine Kolombiyalı futbolcu, "Beşiktaş kadrosu 11 oyuncudan oluşmuyor. Çok büyük bir kadromuz var. Yarışmaya hazır ve kapasitesi yüksek oyunculara sahibiz. Teknik direktörümüz kime görev verirse o sahada elinden gelenin en iyisini yapacaktır" yanıtını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bılıc: 'Demba Ba ve Töre Olmazsa Şansımız Daha da Azalacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement