Bingöl'de "Bozkırlar Sahne Olsa" Projesi - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de "Bozkırlar Sahne Olsa" Projesi

İMKB Bingöl Anadolu Lisesi'nce yürütülen proje kapsamında kurulan tiyatro grubunun ilçelerde sahneye koyduğu oyunlar ilgi görüyor.

10.05.2014 14:48

Bingöl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bingöl Anadolu Lisesi'nce yürütülen "Bozkırlar Sahne Olsa" projesi kapsamında kurulan tiyatro grubunun ilçelerde sahneye koyduğu oyunlar ilgi görüyor.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen projeyle kurulan Bingöl Lisesi Tiyatro Grubu, il merkezi ve ilçelerde "Trafikomik" ve "Baba Beni Anlasana" adlı oyunları sahneledi.

Solhan ilçesinde sahneye konulan oyunun ardından gazetecilere açıklama yapan Proje Koordinatörü Abdulsamet Aran, hazırladıkları oyunları özellikle kırsal kesimlerde sahneye koyduklarını belirterek, "Amacımız tiyatroya gitme imkanı olmayan gençlerin ayağına sahneyi götürmektir" dedi.

Şimdiye kadar oyunları Genç, Yedisu, Karlıova, Yayladere ve Kiğı ilçesinde sahnelediklerini anımsatan Aran, şöyle devam etti:

"Bingöl Anadolu Fen Lisesi öğrencilerinde oluşan tiyatro grubu ile ilimizin 7 ilçesi ve beldelerinde oyunlarımızı sahneliyoruz. Projemizin ana hedefi tiyatroyu kırsala götürerek, tiyatro aracılığıyla bireyler arasında paylaşma, iletişim kültürü ve sanat bilincini artırmak ve onları sosyal alana çekmektir."

Proje kapsamında liseye tiyatro salonu kurulacağını belirten Aran, 60 öğrenciye 3 aylık tiyatro eğitimi verileceğini kaydetti. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de 'Bozkırlar Sahne Olsa' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement