Bingöl'de "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"nin ilk tanıtım toplantısı yapıldı.

11.12.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"nin ilk tanıtım toplantısı yapıldığı bildirildi.

Bingöl Orman İşletme Müdürü Murat Bilinmiş, yaptığı açıklamada, projeyle kapsamında havza planlama çalışmalarıyla birlikte, doğal kaynak bozulumunun önüne geçilerek, üst havzada yaşayan vatandaşların kırsal yoksulluğunun azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

"Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında "Merkez Yamaç Mikrohavza Projesi" ile ilgili yapılan toplantıya değinen Bilinmiş, şunları söyledi:

"Yamaç Mikrohavza Projesi kapsamında yapılan orman, mera, tarım, sulama ve enerji alt planlarında asıl gayenin doğal kaynakların rehabilitasyonu ile birlikte kırsal kalkınmanın da çerçevesi ele alınmıştır. Bu proje kapsamında bulunan Haziran, Erentepe, Düzyayla, Olukpınar, Gürpınar, Yamaç, Kılçadır ve Gümüşlü Köylerine yönelik olarak geçtiğimiz hafta içinde yapılan Sor-Sap-Çöz Programı ve tanıtım toplantıları yapılmıştır. Bingöl'de başlayacak olan Yamaç Mikrohavzası Projesi'nde yer alan köylerdeki arazi çalışmalarında Sor-Sap-Çöz tekniğiyle mevcut sorunlar yerinde tespit edilmiş olup Yamaç Mikrohavzası Planının,  5-6 ay gibi kısa bir sürede hazır hale getirilerek, faaliyetlerin de 2015 yılında uygulamaya konulması hedeflenmektedir." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de 'Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement