Bingöl'de Öğrencilerden, "Öcalan'a Özgürlük" İçin Meşaleli Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Öğrencilerden, "Öcalan'a Özgürlük" İçin Meşaleli Yürüyüş

Bingöl\'de Öğrencilerden, "Öcalan\'a Özgürlük" İçin Meşaleli Yürüyüş

Bingöl'de, HDP ve DBP öncülüğünde çoğunlukta gençlerin katıldığı "Öcalan'a özgürlük" sloganı ile meşaleli yürüyüş düzenlendi.

24.06.2015 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de, HDP ve DBP öncülüğünde çoğunlukta gençlerin katıldığı "Öcalan'a özgürlük" sloganı ile meşaleli yürüyüş düzenlendi. Polis ile kısa bir gerginliğin yaşandığı yürüyüş, basın açıklaması ile olaysız bir şekilde sona erdi. HDP Bingöl İl Başkanlığı önünde toplanan HDP'li ve DBP'li gençler, "Öcalan'a Özgürlük" için meşaleli yürüyüş düzenledi.

PTT kavşağına yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermeyince, Polis ile öğrenciler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Bunun üzerine öğrenciler, yapacakları basın açıklamasını kısa tutacaklarını belirtiler. Öğrenciler adına konuşan Şiryan Ateş, barış ve demokratik bir gelecek için Abdullah Öcalan'a özgürlük istediklerini belirterek, "Yıllardır yüzlerce basın açıklaması yapıldı, yüzlerce yazılar yazıldı ama hiç bir şey yapılmadı. Bugün basın açıklamamızı kısa tutuyoruz. Çünkü, şimdiye kadar yapılan hiçbir basın açıklaması dikkate alınmadı. Bu bizim son sözümüzdür, Sayın Abdullah Öcalan'a özgürlük" diye konuştu.Basın açıklamasından sonra öğrenciler, HDP İl Başkanlığına geri yürüyerek olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Öğrencilerden, 'Öcalan'a Özgürlük' İçin Meşaleli Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement