Bingöl'de Şap Hastalığı Alarmı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Şap Hastalığı Alarmı

Bingöl’de daha önce Aşağıçarşı, Ekinyolu, Kaleönü ve Karlıova Serpmekaya köylerindeki hayvanlarda görülen şap hastalığı, Sarıçiçek köyü Hacıçayır mezrasında da görüldü.

07.06.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de daha önce Aşağıçarşı, Ekinyolu, Kaleönü ve Karlıova Serpmekaya köylerindeki hayvanlarda görülen şap hastalığı, Sarıçiçek köyü Hacıçayır mezrasında da görüldü. Bölgeyle ilgili kısıtlamalar ve fenni tedbirler alındı.

Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek köyü Hacıçayır mezrasında aniden başlayan büyükbaş hayvan ölümleri köylüleri tedirgin etti. Gün geçtikte artan hayvan ölümlerinden endişe eden köylüler, durumu Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi. Köylülerin ihbarı üzerine harekete geçen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, belirtilen bölgeye veteriner hekim gönderdi. Veteriner heyetince köyde yapılan ilk incelemede mevcut hasta hayvanlarda şap hastalığı belirtileri görüldü.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bunun üzerine 1 Haziran'da şube müdürlüğünün başkanlığında iki veteriner hekimle beraber adı geçen mezraya gidilerek gerekli inceleme yapılıp Şap enstitüsüne gönderilmek üzere gerekli numuneler alınmış hasta hayvanlara gerekli reçeteler yazılarak çiftçilere bilgilendirme yapıldı. Akabinde bölgeyle ilgili gerekli kısıtlamalar ve komisyon kararı ile beraber gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır" denildi.

Bingöl'de daha önce Aşağıçarşı, Ekinyolu, Kaleönü ve Karlıova Serpmekaya köylerinde şap hastalığı görülmüş ve hayvan alım satımları bir süreliğine yasaklanmıştı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Şap Hastalığı Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement