Bingöl'deki Saldırı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'deki Saldırı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

27.02.2015 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül'ün yaptığı yazılı açıklamada, Yenişehir Mahallesi'nde 9 Ekim 2014'te Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, koruma görevlisi polis Uğur Atlı'nın da yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili son günlerde basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Genç ilçesinde 4 terör örgütü mensubunun ölü ele geçirildiği olayın ardından "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanan 2 sanıkla ilgili "Devletin bütünlüğünü ve birliğini bozmak, terör örgütü üyesi olmak, kasten insan öldürmek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Aygül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şüphelilerden A.K ve E.Ş. hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan yürütülen soruşturmanın, şüphelilerin tutuklu olmaları da göz önüne alınarak tefrik edilmiş ve haklarında terör örgütü üyesi olmak suçundan hazırlanan iddianame Bingöl Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur. Terör saldırısında adı geçen şüpheliler A.K ve E.Ş. hakkında bahse konu terör saldırısına katılıp katılmadıkları hususundaki soruşturma henüz sonuçlanmamış ve bu konuda herhangi bir karar verilmemiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'deki Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement