Bir Dönemin Popüler Mesleği Kaybolmaya Yüz Tuttu - Son Dakika
Yerel

Bir Dönemin Popüler Mesleği Kaybolmaya Yüz Tuttu

Bir dönemin popüler mesleği manifaturacılık, bitme noktasına geldi.

21.06.2016 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönemin popüler mesleği manifaturacılık, bitme noktasına geldi. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, baba mesleği olan manifaturacığı 48 yıldır sürdüren 77 yaşındaki Hami Boyacı, işlerin giderek azaldığını ve bunun sebebinin de vatandaşların konfeksiyon ürünlerini tercih etmesi olduğunu söyledi.

1968 yılından beri manifaturacılık mesleğini sürdüren 77 yaşındaki Boyacı, "Baba mesleğini yapıyorum. Eskiden işlerimiz çok oluyordu ve sıra bekliyorlardı. Şimdi işlerimiz azaldı. Konfeksiyona düştüğünden dolayı satışlar azaldı. Eskiden 100 metre satıyorduk şimdi 10 metre zor satıyoruz. Şuan siftah yok. Vatandaşlar, yakınlarına hediye vermek için alışveriş yapıyorlar" dedi.

"LÜLEBURGAZ'DA EN ESKİ MANİFATURACI BENİM"

Vatandaşların eskisi kadar şalvar giymediğini de aktaran Boyacı, "Çoğu vatandaşımız artık şalvar giymiyor. Vatandaşlar konfeksiyon ürünleri giyiyorlar. Şimdi kot pantolon giyiliyor bu yüzden şalvar pek tercih edilmiyor. Manifaturacılık mesleği de azaldı. Üç kişi kaldı burada. Lüleburgaz'da en eski manifaturacı benim. Fiyatlarımız 5 TL ile 6 TL arasında değişiyor. Fiyatlar uygun. Bayanlarımız artık hazır giyiyorlar. Gençlerimiz de bunları tercih etmiyor. Eskiden vatandaşlar düğünlerde bizden ürün alırlardı. Şimdi konfeksiyon yüzünden azaldı. Vatandaşlarımız artık kendisi dikmiyor" diye konuştu.

"MANİFATURACILIK MESLEĞİ YOK OLMAK ÜZERE"

Manifaturacılık mesleğinde tezgahtarların azaldığını ifade eden Boyacı, "Meslekte tezgahtar yetişmiyor. Mesleğin kazancı azaldı. Lüleburgazımızda manifaturacılık mesleği yok olmak üzere" ifadelerini kullandı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Dönemin Popüler Mesleği Kaybolmaya Yüz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement