Bir Elin Nesi İki Elin Neşesi Var Projesi - Son Dakika
Güncel

Bir Elin Nesi İki Elin Neşesi Var Projesi

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri, Develi ilçesindeki Kulpak Köy Okulu'nu kendi imkanları ve olanaklarıyla yeniledi.

16.06.2016 17:22  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri, Develi ilçesindeki Kulpak Köy Okulu'nu kendi imkanları ve olanaklarıyla yeniledi.

Endüstri ve Bilim Kulübü içerisinde yer alan gönüllü öğrenciler, "Bir Elin Nesi İki Elin Neşesi Var" projesi kapsamında Kayseri Develi Kulpak Köy Okuluna yardımda bulundu.

Develi Kaymakamlığı ve Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli resmi işlemleri tamamlayıp okulu incelemeye giden proje gönüllüleri, okulun ihtiyaçlarını tek tek belirledi.

Okulun eksiklerinin belirlenmesinin ardından tadilat ve tamirat işlemleri için sponsor görüşmelerine başlayan öğrenciler, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Kaymakamlığı ve Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile de ortak çalışma içerisine girdi.

Kayseri'deki esnaf ile de görüşen öğrenciler, birçok yerden kitap, oyuncak ve kıyafet olmak üzere çocuklara yönelik eksikleri tamamladı.

30 gönüllü öğrenci 3 gece boyunca okulun yanına kurdukları çadırlarda konaklayarak okulun boyama işlemlerini, çeşmesini, kırtasiye malzemelerini, tadilat tamiratını, bakım ve onarım çalışmalarını gece gündüz çalışarak tamamladı.

Konaklama ve çalışma esnasında köy muhtarı ve sakinleri ile şehit Müsellim Ünal'ın ailesi, sahur vakti de dahil olmak üzere gönüllülerin ihtiyaçlarını karşıladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Elin Nesi İki Elin Neşesi Var Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement