Birbirinin Benzeri İki Saldırı: Brüksel ve Atatürk Havalimanı - Son Dakika
Güncel

Birbirinin Benzeri İki Saldırı: Brüksel ve Atatürk Havalimanı

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen 3 bombalı saldırı Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen bombalı saldırılarla büyük benzerlikler barındırıyor.

29.06.2016 01:26  Güncelleme: 03:12

Türkiye'nin ulaşımda uluslararası bazda kalbi olan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bombalı saldırıda 36 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırının canlı bomba saldırısı şeklinde gerçekleştirildiği belirtilirken arkasındaki örgüte dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak otoriteler bunun bir IŞİD saldırısı olma ihtimalini daha güçlü görüyor. Buna neden olarak ise Brüksel Havalimanı'nda düzenlenen saldırı ile benzerlik gösteriliyor.

BRÜKSEL SALDIRISINDA 33 KİŞİ ÖLMÜŞ, 250 KİŞİ YARALANMIŞTI

22 Mart 2016'da Brüksel'de hem metro istasyonunda hem de Brüksel Havalimanı'nda terör örgütü IŞİD'in saldırılarında 33 kişi ölmüş, 250 kişi de yaralanmıştı. Bu saldırı da intihar saldırısı olarak gerçekleştirilmişti.

BRÜKSEL HAVALİMANI SALDIRISINDAN BİR KARE;

Birbirinin Benzeri İki Saldırı: Brüksel ve Atatürk Havalimanı

BRÜKSEL VE ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRILARININ BENZER YANLARI

O saldırıda da birden fazla terörist farklı alanlarda eylemlerini gerçekleştirmişlerdi. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bombalı saldırıda da 3 saldırgan dış hatlar terminali, metro girişi gibi farklı alanlarda eylemlerini düzenlediler.

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISINDAN BİR KARE;

Birbirinin Benzeri İki Saldırı: Brüksel ve Atatürk Havalimanı

BENZER AMAÇLAR: ULAŞIMIN KALBİNE SALDIRI

Gerek Brüksel saldırısı gerekse Atatürk Havalimanı saldırısında temel sembol amaç, ulaşımın, entegrasyonun kalbi olması. Brüksel, Avrupa Birliği'nin kurumsal başkenti olarak karşımıza çıkarken, Atatürk Havalimanı da Türkiye'nin gerek doğu gerekse batı ile ulaşımının sağlandığı ana damar durumunda.

IŞİD "RAMAZAN'DA SALDIRACAĞIZ" DEMİŞTİ

Brüksel saldırısında IŞİD terör örgütü eylemi üstlenirken Atatürk Havalimanı'nda saldırının yapılış tarzı, amaçları ve daha önce yapılan açıklamalarla da birleştiğinde IŞİD'i işaret ediyor. Keza, terör örgütü IŞİD daha önce Türkiye'de Ramazan ayında saldırı gerçekleştireceklerini açıklamıştı.

Birbirinin Benzeri İki Saldırı: Brüksel ve Atatürk Havalimanı

Son Dakika Güncel Birbirinin Benzeri İki Saldırı: Brüksel ve Atatürk Havalimanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement