Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği 44. Yaşını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği 44. Yaşını Kutladı

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği 44. Yaşını Kutladı

‘Sanat hayattır’ sloganıyla plastik sanatlar alanında her türlü bilgi ve deneyimlerini halkla paylaşan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD), 44. yaşını görkemli bir törenle Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) açtığı sergiyle kutladı.

05.03.2014 10:40

'Sanat hayattır' sloganıyla plastik sanatlar alanında her türlü bilgi ve deneyimlerini halkla paylaşan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD), 44. yaşını görkemli bir törenle Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) açtığı sergiyle kutladı.

Türkiye'de sanat için kurulan ilk dernek olma özelliğine sahip olan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nin 442 üyesinden 182'sinin birbirinden farklı teknik ve özgün eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunduğu serginin açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, BRHD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, dernek üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkiye'de sanat için kurulan öncü derneklerden birisi olan BRHD, sanata ve sanatçıya katkı sağlamak ana hedefiyle çıktığı yolda her yıl olduğu gibi bu sene de sanata katkılarından dolayı Erhan Peker'e sanata katkılarından dolayı ödül verirken, 17 dernek üyesine ise 35. yıl plaketi sundu. Sanatta 44 yılı devirmesine rağmen derneğin bir binasının olmamasının kendilerinde büyük bir üzüntü yarattığını ifade eden BRHD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, "Bizlere bu ortamda sanatımızı yapmamıza katkı sunan ve kapılarını amatör ruhlu sanatçılara açarak yabancılık çektirmeyen sevgili Çankaya Belediye Başkanı ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim. Bizler BRHD üyeleri olarak kültürünü ve geleceğini hayalleriyle güçlendiren üretken sanatçılarız. Sanatçıyı güçlendirmek için ekonomik ve duygu olarak her sanatçı üretimlerini ve kültürünü uluslararası platformda tanıtabilmelidir. Kurucularımızın ülkemizin önde gelen ressamlarından olmaları bizler için ayrıca gurur kaynağıdır. Türk sanatına katkı sağlamak için sizlerin çabalarıyla yolumuzdan sapmadan ilerleyeceğiz" dedi.

ÇSM'yi dolduran sanatseverlerle sergiyi gezen ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bu özel etkinliklerden birisinde sizinle birlikte olmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Sizlerin de geniş katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı sergi 44. yaşına yakışır bir hal aldı. Sizin sanatçılarımıza göstermiş olduğunuz sevgi, güven ve ilgi herhangi bir devlet kurumunun, herhangi bir siyasinin göstereceği ilgiden çok daha fazla sanatçıya moral veriyor. Bunu sanatçılarımıza sunduğunuz için hepinize minnet borçlu olduğumu ifade edeyim. Sevgili sanatseverlerimiz var olduğu sürece hiçbir siyasi sistemin aksaklığı, sanat düşmanlığı bu işle ilgili insan içgüdüsünü yok etmeye, mahkum etmeye yetmeyecektir. Sanatçı cesaret sembolüdür, sanatçı statükoyu aşmanın insanıdır. Sanatçının en güvenilir güç kaynağı toplumdur. Bu hem sanat için hem siyaset için böyledir. Siyasetin güç kaynağı için halkın teveccühü en büyük, en kalıcı ve en etkili güçtür. Cumhuriyet'in ilkesi şudur; iktidarın kaynağı hurafede, soyda değildir, iktidarın kaynağı halkın bizatihi kendisidir. Sanatçılarımızı bu yürekli duruşlarından dolayı kutluyorum, hiç kimseye boyun eğmeyecek biçimde dimdik ayakta duracaklarından da en ufak şüphem yoktur" diye konuştu.

Sergi ÇSM'nin tüm katlarında 30 Mart'a kadar gezilebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği 44. Yaşını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement