Bismil'de Anız Yakmadan Da Tarla Sürülebiliyormuş! - Son Dakika
Yerel

Bismil'de Anız Yakmadan Da Tarla Sürülebiliyormuş!

Bismil\'de Anız Yakmadan Da Tarla Sürülebiliyormuş!

Diyarbakır Bismil İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce anız yangınlarının başlaması üzerine çiftçi eğitimlerine daha fazla ağırlık verildi.

05.10.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bismil İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 2016 yılı ürünlerinin hasatlarından hemen sonra buğday ve mısır alanlarında anız yangınlarının başlaması üzerine çiftçi eğitimlerine daha fazla ağırlık verildi. Anız yangınları ile ilgili toplantı sayıları arttırılırken, toplantılarda özellikle çevreye ve canlılara karşı duyarlılık vurgusu konuşuldu.

Gerçekleştirilen toplantılarda çiftçilerin "Tarlayı nasıl bu halde süreceğiz?" soruları üzerine, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık uzmanlarınca; İlçenin muhtelif köylerinde sap saman parçalama makinesi kullanımı sonucunda tarla sürümünün daha kolay olduğu uygulamaları çiftçilere yerinde gösterildi.

Eğitimlerin çabası sonucunda; sap saman parçalama makinesi kullanımıyla, anızı parçalayıp sürümlerini gerçekleştirenler, anız yakılmadan da tarlanın sürülebilirliğini göstererek, bölgedeki diğer çiftçilere de örnek oldular.

Yapılan Saha Kontrollerinde anız yakmaya devam edenler, hakkında tutulan tutanaklarla yasal işlem uygulanmak üzere İl Müdürlüğü aracılığı ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderiliyor. İlçe Müdürlüğü'nce çiftçi toplantıları devam ediyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bismil'de Anız Yakmadan Da Tarla Sürülebiliyormuş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement