Bismil'de Öğrenciler Bilimle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Bismil'de Öğrenciler Bilimle Buluştu

Bismil\'de Öğrenciler Bilimle Buluştu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde özel bir okul tarafından "Minik kalplerden bilim adamı doğuyor" projesi başlatıldı.

26.11.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde özel bir okul tarafından "Minik kalplerden bilim adamı doğuyor" projesi başlatıldı.

Proje hakkında bilgi veren sorumlu Engin Akyol, Bismil'de bulunan çevresel sorunlar, sağlık sorunları, eğitim sorunları, toplumsal duyarlılık, farkındandık ve çevre bilimi gibi konuları ele alacaklarını ve çözüm odağını oluşturmaya çalışacaklarını belirtti.

Topluma hizmet kapsamında yürüttükleri projeleri geliştirmek istediklerini söyleyen Akyol, "Amacımız doğayı korumak, her şey insan elinden geçtiği için biz okullara ve öğrencilere ne kadar hitap edersek; o kadar amacımıza ulaşmış olacağız. Öğrenci kardeşlerimizin erozyonu bilmelerini, bir bitkinin nasıl yetiştirildiğini bilmelerini isteriz. Bunun yanında erozyonun nasıl olduğunu, nasıl önlendiğini ve öğrencilerimize doğanın insan için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu anlatmak istiyoruz. Yani bizim amacımız, doğayı korumak ve sevdirmektir. Sonuçta biz bu doğada yaşıyoruz ve doğa bizim için bir nimettir" dedi.
Projenin, Bismil'deki özel okulun bilim kulübü öğrencileri ve sorumlu öğretmenleri tarafından yürütüleceği belirtildi. Okulun bilim bölümünde 2 ay eğitim alan Feysel Merdan Tarhan, okulda erozyon, ağaçlandırmanın ve doğanın önemini öğrendiklerini ve eskiden çöpleri yere atıklarını ama bunun yanlış olduğunu şuan aldıkları eğitim sayesinde öğrendiklerini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bismil'de Öğrenciler Bilimle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement