Bismil'de Yeşil Kuşak Genişletiliyor - Son Dakika
Yerel

Bismil'de Yeşil Kuşak Genişletiliyor

Bismil\'de Yeşil Kuşak Genişletiliyor

Bismil Belediyesi ilçe merkezinden geçmekte olan Tren rayların etrafında yapılan yeşil kuşak çalışması genişletilerek devam ediyor.

15.05.2015 18:04

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü Seyrantepe Mahallesinden başlayarak Sanayi Mahallesine kadar bulunan Devlet Demir Yolunun etrafında başlattığı yeşillendirme çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Tren yolu çevresinin moloz ve zeminin düzeltilme çalışmalarının ardından çevre düzenlemesi başlattıklarını belirten Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü Şuana kadar bin 500 metre uzunluğunda yapımı tamamlanan yeşil kuşa çalışmasına 500 metre dahil edilerek toplam 2 bin metre uzunluğuna kavuşacağı belirtildi.

Yurttaşların can güvenliği için tren rayların etrafına tel çit çekildiğini belirten Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü, yeşil kuşak çalışmasında ağaç dikimin ardından yeşillendirilerek, koşu, yürüyüşü ve bisiklet yolu yapılacağı belirterek yurttaşların oturup dinlene bilecekleri bankların konulacağı kaydedildi. Şuana kadar bin 500 meter yeşil kuşak çalışmasının tamamlandığına dikkat çeken Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü 500 metre yeşil kuşak yapımı için çalışmalara başlandığını belirtildi. Yapılan yeşil kuşakla birlikte İlçe merkezinden geçen tren yolcuları oluşturulan manzaranın keyfini çıkararak yolculuk yapacaklarını belirten Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü ilçenin betonarme bir yapıdan kurtarıp ekolojik bir kent görünümüne kavuşturmak için yeşillendirme çalışmasına çok önem verdiklerini ve bu temelde çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bismil'de Yeşil Kuşak Genişletiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement