Bismil'deki Silahlı Kavga - Son Dakika
Yerel

Bismil'deki Silahlı Kavga

Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nde iki aile arasındaki silahlı kavganın ardından yaşanan gerginlik sürüyor.

15.02.2015 15:39

Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nde iki aile arasındaki silahlı kavganın ardından yaşanan gerginlik sürüyor.

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Çeltikli Mahallesi'nde Uçar ve Demirkapı ailesi arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüne 4 kişinin yaralanmasına yol açan silahlı kavganın ardından başlayan gerginlik devam ediyor.

Kavgada silahla ateş ettikleri bildirilen Uçar ailesine mensup kişilerin sığındığı evin çevresinde toplanan bir grup, şahısları linç etmek amacıyla eve girmek istedi.

Grup, kapısı kilitli olan evin çatısını ateşe verdikten sonra taşladı. Bu sırada evden silahla ateş açılması sonucu grupta yer aldığı bildirilen Nihat Sevim yaralandı.

Gerginliğin artması üzerine Diyarbakır'dan helikopterle mahalleye takviye jandarma ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin müdahalesi sırasında grubun taşlı saldırısı sonucu bir jandarma görevlisi bacağından yaralandı.

Yaralı Sevim helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, jandarma görevlisi de Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Böylelikle bir kişinin yaşamını yitirdiği olayda yaralı sayısı 6'ya yükseldi.

Mahallede saldırganların sığındığı evin çevresinde jandarmanın güvenlik önlemi sürüyor.

4 yaralının durumu ağır

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Aynur Demirkapı (23) yapılan müdahalenin ardından taburca edildi. Diğer yaralılar Remziye (50), Muhammed Ali (27) ve Nevroz Demirkapı (19) ile Nihat Sevim'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Ayağından yaralanan jandarma görevlisinin tedavisi de sürüyor.

Olayın ardından köye giriş, çıkışlara izin verilmiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bismil'deki Silahlı Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement