Bismil İlk Kez Festivalle Tanıştı - Son Dakika
Yaşam

Bismil İlk Kez Festivalle Tanıştı

Bismil İlk Kez Festivalle Tanıştı

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Kaymakamlığı tarafından kentte eğitim, bilim, sanat, kültür ve spor şenliği adıyla ilk kez bir festival organizasyonu gerçekleştirdi.

13.06.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Kaymakamlığı tarafından kentte eğitim, bilim, sanat, kültür ve spor şenliği adıyla ilk kez bir festival organizasyonu gerçekleştirdi.

Bismil'de düzenlenen şenlikte ilk orta ve lise öğrencileri projeleri ile hünerlerini sergiledi. İlçe merkezinde bulunan Özgürlük Bulvarı'nda okulların açtığı stantlarda öğrencilerin el becerileri sergilenmesinin yanı sıra, semah, folklor ve sportif gösteriler düzenlendi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, festivali düzenlemelerindeki amacın, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerini artırmak olduğunu söyledi. Kaymakam Bakır, "Çocuklarımıza sadece matematiği, fiziği öğretmenin yeterli olmadığını, onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması, gelecekte toplumumuzun ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olabilmeleri için sanatsal, sportif alanlarda, insani davranış alanlarından da yeterli donanıma sahip olabilmeleri için bütün eğitim kadromuzla gayret ediyoruz. Bu konuda ailelerimizle, okul aile birliklerimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün düzenlediğimiz bu festivalle öğrencilerimizi, öğretmenlerimizin yıl içerisindeki emeklerini paylaşmak için buradayız. Öğrencilerimiz gözbebeğimiz, her şeyimizdir. Onlar için ne kadar çalışırsak, imkanlar sunsak azdır. Öğrencilerimiz az imkanlarla sağladıkları başarılardan dolayı onları kutluyorum. Biz, çocuklarımıza fırsat verdiğimizde, ne kadar güzel şeyler başardıklarını görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için bütün öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Biz bu çocukları iyi yetiştirirsek onlara insan sevgisini, başkasının canına, malına, namusuna saygı duymayı öğretebilirsek, geleceğimiz teminat altında olur. Hangi ideoloji, hangi görüşe sahip olursa olsunlar, öncelikli olarak temel insani değerlere sahip olunması gerektiğini bu çocuklarımız bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalarla bizlere göstermiştir. Biz de çocuklarımızın bu gayretine imkanlar sağlayarak katkı da bulunmaya çalışacağız" dedi.

Kaymakam Bakır'ın konuşmasının ardından katılımcılar festival kapsamında açılan stantları gezmesiyle etkinlik son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bismil İlk Kez Festivalle Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement