Bitkisel Atık Yağları Toplama" Kampanyası Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Bitkisel Atık Yağları Toplama" Kampanyası Ödül Töreni

Bitkisel Atık Yağları Toplama" Kampanyası Ödül Töreni

Bilecik Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Bitkisel Atık Yağları Toplama" kampanyası kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi.

25.08.2015 14:10

Bilecik Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu "Bitkisel Atık Yağları Toplama" kampanyası kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi.

Bilecik'te bir restoranda kahvaltı eşliğinde düzenlenen ödül törenine, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik POMEM Müdürü Saadettin Aksoy, Kredi Yurtlar Kurumu'nu temsilen Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfü Akyüz, Bilecik'te bulunan yemek fabrikaları temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Düzenlenen törende konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Çevreye ve doğaya hep birlikte sahip çıkıyoruz" sloganıyla yapılan atıkları geri dönüşüme kazandırma projesinde 23 bin 500 kilo atık yağ toplandığını belirtti. Yağcı, "Benim anladığım dünyanın 2 temel sorunu var. Bunlardan birisi insanoğlunun ulaştığı medeniyet seviyesini devam ettirebilmesi için enerji kaynaklarına ihtiyaç var ve bir de hayatiyetini devam ettirebilmesi için temiz bir çevreye ihtiyaç var. İşte insanoğlu olarak bizler medeniyetimizin devamı ile hayatiyetimizin devamı arasındaki uygun bir illiyet bağı kurarsak, dengeyi iyi oluşturabilirsek dünya üzerindeki insanlığın varlığı daha uzun sürecek" dedi.

"ATTIĞIMIZ MALZEME HEM ÇEVREYİ KİRLETİYOR, HEM DE YENİDEN KULLANIM İMKANINDAN UZAKLAŞIYORUZ"

Başkan Yağcı, medeniyeti devam ettirmek için çevreyi yok edilirse ya da hayatiyet için medeniyetten yoksun kalınırsa bunlara ilişkin iyi bir koordinasyon, iyi bir denge kurulmazsa insanoğlu için sıkıntılı zamanlar olabileceğini belirtti. Yağcı, "Ama en önemli şey, yeni enerji kaynaklarından ziyade mevcut kullandığımız kaynakların yenilenebilir dönüşüm şeklinde kazandırılması son derece önemli. Bir taraftan kullanıyoruz, atıyoruz. Attığımız malzeme hem çevreyi kirletiyor, hem de yeniden kullanım imkanından uzaklaşıyoruz. Bitkisel atık yağlarda bunların toplanması da böyle bir şey. Kullanıyoruz, ihtiyacımızı gideriyoruz. Attığımız zaman hem yeniden kullanım imkanından uzaklaşıyoruz, hem de atılan o yağ çevreye ciddi şekilde kirlilik veriyor, sularımıza ve kanalizasyonlarımıza ciddi şekilde sıkıntı veriyor" dedi.

"TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN EN GÜZEL ÇALIŞMALARDAN OLAYLARDAN BİRİSİ ŞEHRE DOĞALGAZIN GELMESİ"

Başkan Yağcı, göreve başladıkları günden itibaren şehrin diğer ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışırken çevre duyarlılık konusunda Bilecik Belediyesi olarak güç oranında, karınca kararınca bir şeyler yapma çalışması gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Yağcı,"Temiz bir çevre için en güzel çalışmalardan olaylardan birisi şehre doğalgazın gelmesi. Şehrin havasını temizledi ve geleceğimiz noktasında da güzel fırsatları bize sundu. Sunmaya da devam ediyor. Çevreyi hor gören geleceği zor görür. Benim şöyle bir sözüm var "Çevreyi hor gören geleceği zor görür" diyorum. Gerçekten çevremizi hor görmeyelim. Üzerine titreyelim. Elimizde olan imkanları iyi değerlendirelim. ya benim attığım bir bardak yağdan ne olur demeyelim. Damlaya damlaya göl olur diye bir sözümüz var gerçekten de öyledir. Bunları toplayalım hem enerjimize hem de çevre sıkıntılarına büyük bir çözüm sağlayacak" dedi.

Konuşmaların ardından, çevreye duyarlı kurum ve kuruluşlara ve Bilecik Belediyesinin düzenlemiş olduğu atık yağ toplama kampanyasında an itibariyle en fazla yağ toplayan kurumlara plaket verildi. Ardından Mahalle muhtarına da yaptıklarına da toplanan atık yağ ve ömrü dolmuş pilleri topladıkları için plaket takdim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitkisel Atık Yağları Toplama' Kampanyası Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement