Bitlis: Adilcevaz'da Nüfus Sayımı ile İlgili Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Bitlis: Adilcevaz'da Nüfus Sayımı ile İlgili Eğitim Semineri

Devlet İstatistik Enstitüsü (Die) Nüfus Araştırma Sorumlusu Enver Kandilli, Nüfus Sayımı Sırasında Kimlik Numarası ile Nüfus Cüzdanı Olmayanların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Sayılmayacağını Söyledi.

14.12.2006 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) Nüfus Araştırma Sorumlusu Enver Kandilli, nüfus sayımı sırasında kimlik numarası ile nüfus cüzdanı olmayanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayılmayacağını söyledi.

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çoşkun, Adilcevaz Belediye Başkanı M. Selim Arıkbaş, Aydınlar Belde Belediye Başkanı Mecit Özçalımlı ile nüfus sayımında görevlendirilecek memurların katıldı. Eğitim seminerini veren Enver Kandilli, Türkiye genelinde bu yıl yapılacak olan nüfus sayımında Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı ile vatandaşlık numarası olmayan vatandaşların sayıma dahil edilmeyeceğini söyledi. Vatandaşların çoğunun kimliklerinin olmadığı ya da, kimlik numaralarını alınmadığına dikkat çeken Kandilli, bu konularda herhangi bir eksikliği olan vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti'nin yapmış olduğu nüfus sayımında görünmeyeceğini anlatarak, "Sizlerde ilçe genelinde yaşayan insanların vatandaşlık haklarından faydalanabilmeleri için şartları yerine getirmelerine yardımcı olunuz" dedi.

Sayım esnasında görev alacak memurların sorularını da yanıtlayan Kandilli, sağlıklı bir sayımın yapılabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis: Adilcevaz'da Nüfus Sayımı ile İlgili Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement