Bitlis'te 100 Yetim Aileye İftar Yemeği Verildi - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te 100 Yetim Aileye İftar Yemeği Verildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsanı Yardım Derneği ve Memur-Sen, kentteki 100 yetim aileye iftar yemeği verdi.

25.06.2016 21:16

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsanı Yardım Derneği ve Memur-Sen, kentteki 100 yetim aileye iftar yemeği verdi.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeğinde konuşan Bitlis Memur-Sen Başkanı Cabir Durak, yetimlerle bir araya gelerek iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tek amaçlarının yetimlere sahip çıkmak olduğunu ifade eden Durak, şöyle konuştu:

"Biz yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Toplumumuzda bulunan yetim çocuklara sahip çıkmak için birlikte hareket etmeliyiz. Sivil toplum kuruluşları bu süreçleri iyi değerlendirdiğinde ulaşılmayacak hiçbir yetim kalmayacaktır. Sahiplenmediğimiz her çocuk gözümüzün önünden kayıp gitmektedir. Bizim kaybedecek hiç bir çocuğumuz olmamalıdır. Bunun içinde bundan önceki yetimlere yönelik projelerimiz devam edecektir. Toplumsal olarak bu algıyı en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. İmkanları doğru analiz ederek çocuklarımızın ihtiyaçlarını gidereceğiz."

Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan da hayırseverlerin desteğiyle bu yıl Bitlis genelinde 700 yetim çocuğu giydirip, bin 500 kişilik iftar yemeği vereceklerini belirtti.

Yetimlere ayrı bir önem verdiklerine vurgu yapan Taşcan, şöyle konuştu:

"Yetimlere sahip çıkılması gerekir. 'Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır' diyen yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu yüzden yetimler bu toplumun bir parçasıdır ve koruyup sahip çıkılması gerekir. İftar yemeğimize sponsor olan Türkler VEPSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Türker'e teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te 100 Yetim Aileye İftar Yemeği Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement